Mauricio Pochettino i Neymar

 NICOLAS TUCAT Afp
RASPAD SISTEMA

Kaos u svlačionici: Sukob zvijezda PSG-a, suigrači ih razdvajali! Pochettino napao suce: ‘Ovo je sramota‘

‘Nemoguće je pričati o utakmici, a da se ne priča o velikoj grešci‘, pravda se argentinski stručnjak
Piše: SNObjavljeno: 10. ožujak 2022. 10:11

Mauricio Pochettino nije uspio. Argentinski trener imao je ove sezone samo jedan zadatak - osvojiti Ligu prvaka. Čelnici PSG-a su mu za taj zadatak osigurali Lionela Messija i sva druga pojačanja, ali Pochettino je sa svojom momčadi sinoć zaustavljen od madridskog Reala.

Čudesni povratak 'Kraljevskog kluba' i hat-trick Karima Benzeme je bacio Pochettinovu sezonu u vjetar, a argentinski trener se nakon utakmice nikako nije mirio s činjenicom da suci nisu zaustavili akciju za prvi gol u kojoj je, po njemu, Benzema faulirao Gianluigija Donnarummu prije gola.

"Nemoguće je pričati o utakmici, a da se ne priča o velikoj grešci koju su napravili suci. To je teško prihvatiti, nemoguće je da se ovo događa u 2022. godini. Taj prvi gol je promijenio utakmicu. Zanima me što je VAR radio jer je ovo sramota. Kada pogledate akciju, vidite da je bio prekršaj, a nakon toga se utakmica promijenila. Dominirali smo 60 minuta, taj gol je promijenio sve", rekao je Pochettino i dodao:

"Bili smo bolja momčad generalno u ove dvije utakmice, ali u nogometu treba sve trenutke odigrati dobro. Istina je da smo na kraju pali, to je nemoguće objasniti."

image

Pochettino je ovim porazom zapečatio svoju sudbinu u PSG-u

JAVIER SORIANO Afp

Ova utakmica je vjerojatno presudila Pochettinu i njegovim ambicijama za ostankom na klupi PSG-a. I ranije se pisalo kako će on nakon ove sezone otići iz Pariza, a sada je to praktično sigurno. Dapače, neki francuski komentatori zazivaju smjenu odmah kako bi na klupu došao Zinedine Zidane. Ipak, brze smjene, barem za sada, neće biti.

"Pochettino je i dalje dio projekta za ovu sezonu i nije vrijeme da se razmišlja o promjenama", objasnio je odmah nakon utakmice Leonardo, sportski direktor Parižana koji je ipak dodao:

"Liga prvaka je bila cilj ove sezone."

Nakon te rečenice sve je jasno. Pochettino i tako nije bio previše omiljen u svlačionici Parižana i sada se stvarno postavlja pitanje ima li ga smisla zadržati do kraja sezone. Francusko prvenstvo je praktično već osvojeno, iz nacionalnog kupa je PSG već ispao. Koji će biti motiv Pochettinu do kraja sezone?

Sukob Neymara i Donnarumme u svlačionici

Ispadanje iz Lige prvaka nije najbolje sjelo zvijezdama francuskog kluba. Prema pisanjima Marce, Neymara i Gianluigija Donnarummu moralo se razdvajati nakon sukoba u svlačionici.

Incident je navodno započeo kada je Brazilac prigovorio PSG-ovom vrataru zbog pogreške kod prvog pogotka Karima Benzeme, a eskalirao kada je Donnarumma njemu dobacio da je drugi gol Reala stigao nakon njegovog propusta.

"Umalo je došlo do razmjene udaraca, no onda su ih razdvojili", piše Marca.

Linker
19. travanj 2024 01:48