Sergio Busquets

 PAU BARRENA Afp
ODLAZAK VETERANA?

Kapetan Barcelone na ružan se način vjerojatno zauvijek oprostio od Lige prvaka!

Mnogi navijači Barce nisu bili ni svjesni da su možda posljednji put u LP gledali legendu kluba
Piše: Andro PolićObjavljeno: 30. listopad 2022. 10:52

Osim što je poraz od Bayerna Barcelonu udaljio od Lige prvaka minimalno do rujna iduće godine, jednog je igrača katalonskog kluba ta utakmica od elitnog natjecanja udaljila, gotovo sigurno - zauvijek.

Sergio Busquets u 41. minuti zaradio je žuti karton što mu je treća akumulirana opomena u ovogodišnjem izdanju natjecanja, što ujedno znači kako neće igrati u posljednjem kolu na gostovanju kod Viktorije iz Plzena. Defenzivni veznjak na leđima ima 34 godine, ugovor s klubom istječe mu sa zadnjim danom lipnja iduće godine, a produženje suradnje nije na vidiku. Nedavno je izjavio kako bi se volio okušati u MLS-u, a klubovi "preko bare" navikli su na potpise starijih, razvikanih igrača koji su na zalasku karijera.

image
JOSEP LAGO Afp

Tribine Camp Noua svoje su miljenike u svlačionicu ispratile sa zvižducima nakon što im je Bayern ponovno demonstrirao silu, međutim, mnogi nisu bili ni svjesni da su možda posljednji put u tom natjecanju gledali svog trenutačnog kapetana. Busquets je s Barçom tri puta bio prvak Europe (2009., 2011. i 2015.), upisao je ukupno 129 nastupa u Ligi prvaka i postigao četiri pogotka.

Linker
18. travanj 2024 14:22