MIGUEL A. LOPES
IZ SVLAČIONICE

Kapetan Manchester Citya utučen nakon šokantnog poraza od Lyona, Guardiola objasnio zašto je opet ispao

‘U prvom smo dijelu stvorili puno prilika i tu smo trebali zabiti dovoljno golova‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. kolovoz 2020. 23:30

Nogometaši Lyona plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su u subotu u četvrtfinalu završnog turnira u Lisabonu na stadionu Jose Alvalade svladali Manchester City s 3-1 pogocima Maxwela Corneta (24) i Mousse Dembelea (79, 87), a strijelac za City bio je Kevin de Bruyne (69).

Nakon što su u četvrtfinalu izbacili favorizirani Juventus, nogometaši Lyona eliminirali su još jednog favorita. Lyon će u polufinalu 19. kolovoza igrati protiv Bayerna, koji je sa 8-2 deklasirao Barcelonu. U prvom polufinalu 18. kolovoza sastat će se PSG i Leipzig.

Nakon susreta na utakmicu se osvrnuo i kapetan Manchester Cityja Kevin De Bruyne.

- Nova godina, ali ista priča. U prvom poluvremenu smo se dosta mučili i to nije bila dobra igra za razliku od drugog kada smo krenuli dosta dobro i stvorili nekoliko prilika, ali su nam zabili dva pogotka i tu je priči bio kraj, šteta.

Nakon izjednačenja City je krenuo sa svojom prepoznatljivom igrom i stvari su izgledale puno bolje.

- Igrali smo napadački nogomet i pritiskali ih i čak god rezultata 2:1 imali smo priliku postići i drugi pogodak, ali to je nogomet. Moramo iz ovoga nešto naučiti i da ovo nije bilo dovoljno za nešto više. U prvom smo dijelu stvorili puno prilika i tu smo trebali zabiti dovoljno golova. Sada je vrijeme da se odmorimo i skupimo misli, bila je ovo duga i teška sezona.

Maxwel Cornet zabio je vodeći pogodak za Lyon.

- Ne dobiva se svaki dan prilika zaigrati u polufinalu Lige prvaka. Ovog puta nas je protiv Citjya malo pomazila i sreća, ali morali bi ostati upamćeni po tome da smo protiv vrlo jake momčadi odradili sjajan posao. Radili smo jako na treninzima prije nego li smo se vratili natjecateljskom nogometu i to se moglo vidjeti večeras. Svi smo bili puni energije i imali vjere jedan u drugog. Isplatilo se...

Na poraz se osvrnuo i trener Cityja Pep Guardiola.

- Jednog dana ćemo razbiti tu 'barijeru' ulaska u polufinale. U prvih 20, 25 minuta teško smo pronalazili prostora za napade. Drugo poluvrijeme je bilo bolje, igrali smo dobro, ali... imam osjećaj da smo bili bolja momčad, ali u ovom natjecanju morate biti savršeni. Suđenje ne želim komentirati, ispalo bi da tražim opravdanja, istina je da smo radili greške i zato smo ispali. Sterling je ono morao zabiti, to je bio gol za produžetke - prokomentirao je utučeni Španjolac nevjerojatan promašaj svoje zvijezde kod 1:2 u 86. minuti.

Linker
21. travanj 2024 14:41