Jurgen Klopp

 LINDSEY PARNABY Afp
NAKLON DO PODA

Klopp: ‘Nema šanse da ih podcijenimo kao Juventus i Bayern! Sad sam ih vidio kako treba i oni su - VAU!‘

‘Mislim da je ovo najbolji Liverpool koji sam poznavao‘, uzvraća Unai Emery uoči velikog okršaja.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. travanj 2022. 19:59

Jürgen Klopp treći put u posljednjih pet godina igra s Liverpoolom u polufinalu Lige prvaka. Nakon što je 2018. stigao do finala, a 2019. osvojio naslov, dvije sezone nije ga bilo tako daleko…

- Svaku utakmicu treba osjećati kao da je finale. Apsolutno je posebno biti dio polufinala, to je ludo. Toliko trenera i igrača dere čarape cijeli život i nemaju šansu doći ni blizu polufinala. U njemu smo, moramo to cijeniti i uživati - kaže Nijemac.

image
LINDSEY PARNABY Afp

On i Unai Emery susreli su se jednom, 2016. je Španjolac sa Sevillom slavio u finalu Europske lige.

- Zacijelo je Villarrealu mala prednost bila što su ih možda Juventus i Bayern podcijenili, ali to se nama nikad neće dogoditi. Nema šanse. Oni su jako dobri, žele biti dio finala, ali za nas je to jednako važno - konstatirao je i istaknuo:

- Već sam imao puno poštovanja prema Emeryju i prema Villarrealu, ali sada sam ih mogao vidjeti kako treba i... vau. To je impresivno. Emery je trener svjetske klase.

image

Unai Emery

JOSE JORDAN Afp

Upravo Emery je taj kojeg se Englezi najviše boje jer majstor je igre na ispadanje. Bolje mu ide nego u prvesntvu. O susretu s Redsima on je rekao:

- Mislim da je ovo najbolji Liverpool koji sam poznavao, pogotovo ima vrlo jak identinet na Anfieldu. Ali to shvaćamo kao motivaciju da odigramo savršenu utakmicu i pobijedimo Redse u njihovom najboljem izdanju.

U ulozi trenera Arsenala na Anfiledu je gubio 5:1 i 3:1.

- Naš put ne mora završiti ovdje. Želimo biti glavni, stvarati šanse. U normalnom uvjetima oni su nadmoćniji, ali mi imamo nove ideje, pojednačno i momčadski.

Linker
25. travanj 2024 11:36