PAUL ELLIS Afp
NISU ŽELJELI SLUŠATI

Klopp otkrio trenutak koji je prelomio utakmicu! ‘Želim da sutra naslovnice vrište; igrači rekli - ne!‘

Sjajni Nijemac doveo je Redse do finala LP-a iako nakon prvog poluvremena nije izgledalo obećavajuće
Piše: SNObjavljeno: 04. svibanj 2022. 00:09

Liverpool je preokretom slavio u polufinalu protiv Villarreala (3:2) i plasirao se u finale Lige prvaka. Protiv pobjednika iz drugog polufinalnog dvoboja između Real Madrida i Manchester Cityja igrat će 28. svibnja na pariškome Parku prinčeva.

Trener Redsa Jürgen Klopp iznio je svoje viđenje zahtjevnoga meča sa Žutom podmornicom i objasnio kako je motivirao igrače nakon što je na poluvremenu gubio 2:0:

image
PAUL ELLIS Afp

"U pauzi na poluvremenu rekao sam igračima da moraju igrati mnogo bolje nego što su to uradili u prvome dijelu. Rekao sam svome asistentu neka nađe primjer onoga što smo odradili dobro. Učinio sam to s namjerom da igrače motiviram, ali oni su mi rezolutno rekli - ne! Nisu to željeli slušati. Onda sam im jednostavno objasnio da se moraju više kretati u prostoru, moramo biti fleksibilniji i razoružati njihovu igru koja se bazirala na čuvanju čovjeka", objasnio je Klopp i komplimentirao treneru Villarreala:

"Unai Emery odradio je zaista ogroman posao. Igrali su iznimno dobro i s razlogom su došli do polufinala. Zaslužili su to."

image
PAUL ELLIS Afp

Pohvalio je na kraju i svoje igrače:

"Rekao sam im da želim naslovnice, da sutra s naslovnica vrišti kakvu mentalnu snagu imaju moji nogometaši! Vidjeli ste kakvi smo bili u prvome, a kako smo rasturili u drugome dijelu. Zbilja impresivno! Činilo se kao da smo igrali 500 utakmica ove sezone..."

Linker
27. travanj 2024 05:33