Sergio Ramos 

 SAMEER AL-DOUMY Afp
BEZ IJEDNE POBJEDE

Klub srebrnog Vatrenog ne pamti ovakav debakl: ‘Pritisnuli su gumb za samouništenje, ništa im ne vjerujte!‘

‘Nogomet je nepravedan i okrutan‘, poručuje urugvajski trener koji nije opravdao očekivanja
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 13. prosinac 2023. 16:27

Nula pobjeda, dva remija i četiri poraza - iza Seville je najgora grupna faza ne samo Lige prvaka, već bilo kojeg europskog natjecanja u klupskoj povijesti. Prvi put ikada Andalužani završavaju ciklus skupina bez ijedne pobjede, posljedično ostaju i bez europskog proljeća, što je scenarij neviđen punih 10 godina.

Ne ide im na čast ni činjenica da su dobili samo dvije od posljednjih 20 utakmica Lige prvaka. Mogli bismo negativne numere isticati u još nekoliko redaka, a za to vrijeme španjolska kritika broji "živote" treneru Diegu Alonsu, sa zaključkom da ih, poput mačke, valjda ima sedam.

- Uvijek ponavljam isto, nogomet je nepravedan i okrutan. Prema navijačima, igračima, klubu, meni... No, svi želimo dobro za Sevillu. Moja budućnost? Osjećam veliku podršku čelnih ljudi - kontrira im Urugvajac, koji u 13 utakmica s Ivanom Rakitićem i ekipom broji tek dvije pobjede (još 5 remija i 6 poraza), boravi tek tri boda iznad crvene zone na tablici La Lige te na začelju B skupine Lige prvaka poslije 1:2 poraza u Lensu.

image

Sergio Ramos

SAMEER AL-DOUMY Afp

Sergio Ramos, pak, ima problem s djeliteljima pravde. Kaže, kazneni udarac za vodstvo Lensa vidio je samo sudac i nitko drugi. Isti je prethodio najstrožoj kazni u korist Seville, koju Ramos prvotno nije iskoristio, ali dobio je drugu šansu jer je Samba prerano izišao s crte. Čitav Ramosov karakter stane u te dvije minute. Preuzeo je odgovornost u ključnom trenutku, ostao miran i nakon promašaja, pa ledeno i kao iz inata zapucao "panenku" na popravnom. Onda je na vidjelo izašlo i ono divljačko lice, Ramos je osjetio potrebu da prilikom slavlja još jednom zakuca loptu u mrežu i klinovima ostruže šaku protivničkog vratara. Oduvijek je bio nešto između genijalca i luđaka.

Trener Alonso ipak nije genijalac, barem zasad, pa će dva i pol mjeseca bez pobjede rezultirati zvižducima navijača koji su poražene nogometaše dočekali u zračnoj luci Seville. Malo ih je "nahuškala" i kritika Marce, koja otužnu priču Seville zaokružuje snažnom porukom: "Treneru, Upravi, direktorima... Nikome ne vjerujte! Praznu čašu predstavljaju kao punu, a pritisnuli su gumb za samouništenje".

Linker
04. svibanj 2024 01:59