LLUIS GENE Afp
ŽESTOKE KRITIKE

‘Koeman je autodestruktivan tip. Laporta ga drži protiv svake logike, griješi i to će ga uništiti...‘

Barcelona se u utorak navečer suočila sa surovom istinom na startu Lige prvaka
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 15. rujan 2021. 08:16

Njezini igrači protiv Bayerna u 90 minuta nisu uspjeli zapucati u okvir gola. I još je golman Ter Stegen bio njezin najbolji pojedinac, u utakmici u kojoj su gosti slavili 3:0. Pomnija analiza Barceloninog poraza realno nije ni potrebna, ova momčad ima pregršt nedorečenih stvari i veliko je pitanje koliko će ih Ronald Koeman do kraja sezone uspjeti popraviti.

Nizozemski trener ljetos nije ni bio izbor novog predsjednika. Laporta je nekoliko tjedana tražio novo ime, vjeruje se da mu je Xavi bio prvi izbor, ali nakon što nije pronašao to što je tražio, Laporta je Koemana ostavio na klupi. Sva ta priča oko trenera već u startu nije izgledala dobro, jer odnos na relaciji predsjednik - trener trebao bi biti najčvršća karika kluba koji želi biti uspješan. A na Nou Campu je već tada bilo jasno da se radi o "braku iz prisile".

Koemanu poraz od Bayerna neće presuditi na klupi, jer Barca se posljednjih godina itekako navikla na teške nokaute u susretima s bavarskim gigantom. U posljednjem susretu - a još je Messi bio u klubu - završilo je 8:2 za Bayern. Međutim, jasno je da Koeman u klubu ima veliku opoziciju koja je sve glasnija i konkretnija.

Lluis Carrasco, bio je voditelj kampanje Joana Laporta tijekom predsjedničke kandidature, on je čovjek od njegovog velikog povjerenja. I baš se Carrasco prvi javno okomio na Ronalda Koemana. Carrasco je to, da stvar bude gora, napravio još uoči utakmice s Bayernom.

“Koeman je autodestruktivan tip. Laporta ga drži protiv svake logike i to skupo plaća, a cijena će biti još veća. Laporta griješi, ne vuče poteze i to će ga uništiti. Dovoljno je reći Ilaix... ”

Ilaix je Moriba, Barcin dragulj koji je nedavno otišao u Leipzig, odbivši produžiti ugovor. Carrasco za to očito krivi Koemana i njegovo ponašanje. Težak poraz od Bayerna samo će produbiti Barceloninu krizu, iako je veliko pitanje koliko je za nju doista kriv nizozemski trener...

Linker
23. travanj 2024 04:07