EVERY SECOND MEDIA Dppi Via Afp
ODLUKA POD POVEĆALOM

Kontroverza iz Pariza dobila nastavak: UEFA povukla znakovit potez! Jesu li Englezi teško oštećeni?

Menadžer Newcastlea izjavio je kako je glavni sudac trebao zanemariti savjet svog sunarodnjaka
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. studeni 2023. 12:25

Newcastle je u utorak bio na pragu vrijedne pobjede na Parku prinčeva, no Paris Saint-Germain se spasio od poraza pogotkom kojeg je iz kaznenog udarca postigao Kylian Mbappé u posljednjoj minuti sudačke nadoknade.

Odluka suca Szymona Marciniaka izazvala je ogorčenje u taboru Svraka i brojne proteste na Otoku, gdje velika većina ljubitelja nogometa smatra da PSG-u nije trebala biti dosuđena najstroža kazna zbog igranja rukom Tina Livramenta.

Marciniak je među najboljim svjetskim nogometnim sucima, a FIFA mu je povjerila i finale Svjetskog prvenstva u Kataru.

Penal za Parižane dosudio je nakon što ga je VAR sudac Tomasz Kwiatkowski pozvao da pogleda snimku kontroverznog trenutka, a UEFA je dan nakon utakmice na Parku prinčeva povukla znakovit potez.

Naime, Kwiatkowski je trebao biti VAR sudac u utakmici Real Sociedada i RB Salzburga koja se u sklopu Lige prvaka igra u srijedu, ali je oslobođen te dužnosti.

>>> VIDEO SITUACIJE POGLEDAJTE OVDJE <<<

image
Screenshot

Inače, pomoćni VAR sudac na utakmici PSG-a i Newcastlea bio je hrvatski arbitar Ivan Bebek koji od ove sezone sudi isključivo u VAR domeni.

Menadžer Newcastlea Eddie Howe izjavio je kako je Marciniak trebao zanemariti savjet svog sunarodnjaka Kwiatkowskog, napominjući kako je sudac bio pod ‘ekstremnim‘ pritiskom domaćih igrača.

Svrake sada više ne ovise same o sebi, već za prolaz skupine trebaju pobijediti Milan i nadati se da će Borussia Dortmund osvojiti najmanje bod protiv PSG-a.

Linker
04. svibanj 2024 04:18