DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
JE LI TRENER POČEO ‘SJEĆI‘?

Krznar u Zagrebu ostavio momčad koja vrijedi više od Omonije, najviše golica status jednog igrača

Uvrštavanje reprezentativaca u modru momčad povećao broj onih koji nisu konkurirali za Island
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. srpanj 2021. 11:56

Povratak reprezentativaca u momčad dodatno je povećao broj onih koji nisu konkurirali za utakmicu s Valurom. Sad su izvan kadra ostali i Gojak, Ćuže, Baturina, Šutalo, Kulenović i Špikić, već otprije za prvo pretkolo ne konkuriraju Bulat, Atiemwen i Andrić, odvojeno od momčadi treniraju Čabraja, Burton, Leovac...

Naravno, nema još niti Livakovića, ali on nije upitan, ako ne bude transfera, ostat će Dinamova jedinica.

Dodatni rezovi

Podugačka je lista Dinamovih igrača, naravno, ta širina nije loša stvar, s obzirom na broj utakmica u sezoni, na raspored srijeda - subota. Međutim, može postati uteg i za trenera i za momčad jer vrlo je teško toliko igrača držati zadovoljnima i našpananima, ako vide da dugoročno nisu u planu.

Dakle, gledajući koje je igrače Krznar ostavio u Zagrebu, dobili smo ovu momčad: Livaković - Moharrami (Pinto), Milić, Šutalo, Leovac (Čabraja) - Burton - Špikić (Atiemwen), Bulat, Gojak, Ćuže - Andrić (Kulenović).

image
Amer Gojak
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Dakle, tih 15 igrača, kaže Transfermarkt, vrijedi 33,35 milijuna eura. Ako i ne računamo Livakovića, čija je vrijednost 15 milijuna, ostaje 18,35 milijuna eura, što je više nego vrijedi čitava momčad ciparske Omonije, kluba kojemu je ždrijeb u drugom pretkolu Lige prvaka namijenio pobjednika dvoboja Dinama i Valura.

Ali od svih tih igrača koji su ostali u Zagrebu i nisu otišli na Island, najviše “golica” status Amera Gojaka. Vratio se iz Torina koji nije otkupio njegov ugovor, on je BiH reprezentativac, igrač koji je, činjenično, zabio neke važne Dinamove golove u Europi (Spartak, Rosenborg...).

Sukladno tome očekivalo se da će biti značajniji u rotaciji, posebno početkom sezone, dok svi još nisu “posloženi”. No, on nije ušao s klupe u prvoj utakmici s Valurom, sad nije ni putovao na Island. Dakako, to što je Gojak višak govori o Dinamovoj snazi, jer u veznom redu su Ademi, Jakić, Ivanušec, Majer, Mišić, Franjić, Tolić...

Krznar je jasno rekao da će oni koji su iznijeli prošlu sezonu imati prednost na startu sezone, uostalom, Gojakov je minus što ipak nije puno igrao u Torinu, treba mu vremena da uđe u formu, k tome, vratio se u momčad koja je ostvarila povijesni uspjeh, koja je, posebno u veznom redu, ostala na okupu i nije lako upasti u momčad. Sve su to argumenti koji “piju vodu”, no jasno je da takav “status quo” ne smije dugo trajati jer može donijeti kontraefekt.

Ova lista igrača koji nisu išli na Island pokazuje da Dinamo ima previše kvalitetnih imena, od kojih velika većina misli i vjeruje da može igrati u ovoj momčadi i stoga je potrebno što prije podvući crtu i smanjiti taj broj. Možda je baš popis za Valur dokaz da je Krznar počeo “sjeći”!

Hoće li Dinamov jedan od ljetnih transfera biti baš Gojakov? To što nije u prvom planu može ukazivati da Modri ne bi imali ništa protiv njegova odlaska, opet, ako ode netko drugi od važnih igrač iz veznog reda (Ademi, Majer, Ivanušec...), Gojak bi se mogao vratiti na “mapu”. Vidjet ćemo kako će Krznar postaviti momčad u petak protiv Slavena Belupa, hoće li na startu HNL-a biti mjesta i minuta za neke koji se čine otpisanima ili će tom utakmicom jasno poslati poruku da na neke uopće ozbiljno ne računa? Put na Island najavio je neke poteze, a Slaven Belupo bi mogao otkriti dosta toga.

GOJAK ZA DINAMO

U prvenstvu...

107 odigranih utakmica

10 postignutih golova

U Kupu...

17 odigranih utakmica

1 postignuti gol

U Superkupu...

1 odigrana utakmica

1 postignuti gol

U Europi...

37 odigranih utakmica

5 postignutih golova

Ukupno...

162 odigrane utakmice

17 postignutih golova

Linker
18. travanj 2024 23:46