JAVIER SORIANO/Afp
LEGENDARNI BLUES

Lampard nakon poraza u Madridu ne gubi nadu: ‘Moram biti prvi koji će vjerovati da je to moguće‘

‘Ne mislim da će jedna utakmica diktirati moju budućnost. Ovdje sam zbog posla do kraja sezone‘
Piše: SNObjavljeno: 13. travanj 2023. 07:56

U prvom susretu četvrtfinala nogometne Lige prvaka Real Madrid je na svojem Santiago Bernabeu stigao do pobjede protiv Chelsea s 2-0.

Iako je Chelsea imao jednu veliku priliku na samom početku utakmice, te jednu po njezinom završetku, nogometaši Franka Lamparda u Madridu nisu imali svoju najbolju večer.

Lampard će sada imati težak zadatak u uzvratu, ali, kako je rekao novinarima nakon utakmice, uvjeren je da Stamford Bridge također može donijeti vlastitu čaroliju kao što je to slučaj s Realom na Bernabeu.

Koja su vaša razmišljanja o prvoj utakmici?

- Je li 2-0 velik izazov? Mislim da je, posebno kada nasuprot sebe imate momčad koja ima kvalitetu kao Real Madrida. Ipak, još ništa nije gotovo, vrata su nam još uvijek otvorena. Vidio sam tu priliku večeras, duh na kraju utakmice bio je sjajan, svašta se može dogoditi u uzvratu. Ja moram biti prvi koji će vjerovati da je to moguće.

image
Paul Currie/shutterstock Editorial/profimedia

Vjerujete li da se na Stamford Bridgeu može dogoditi nešto posebno?

- Apsolutno. Navijači će sigurno doći u velikom broju kao i uvijek i dati nam podršku. Gubimo 2-0 od Real Madrida i to je činjenica, ali mi se nalazimo u poziciji da nešto želimo promijeniti i dokazati ljudima da su u krivu. Sljedeći tjedan će biti drugačije.

Što možete učiniti po pitanju nedostatka golova u momčadi?

- Često dobivam to pitanje i moje mišljenje je da se to može dobiti samo radom na treningu. Mislim da ne možemo dobiti nešto puno više, jedino što nam je potrebno je samopouzdanje i moramo raditi kako bi ga pronašli. To je ono što trebamo učiniti do kraja sezone.

Hoće li sljedeći tjedan biti izazov za vašu budućnost?

- Ne mislim da će jedna utakmica diktirati moju budućnost. Ovdje sam zbog posla do kraja sezone i to razumijem. Ne razmišljam što bi se moglo dogoditi

Linker
20. svibanj 2024 01:05