FRANCK FIFE Afp
ZVIJEZDE NA PARKU PRINČEVA

Legenda Dinama o spektaklu u LP: ‘PSG će pobijediti, ali evo zašto bismo mogli gledati dosadnu utakmicu‘

‘Dakako da nije svejedno igra li Messi ili ne jer on je klasa iznad svih ostalih‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 28. rujan 2021. 10:21

Drago Vabec legenda je Dinama iz sedamdesetih i prve polovice osamdesetih godina, ali i francuskog Bresta u kojem je igrao tri sezone od 1979. do 1983., zato nije bio član Dinamove 1982. kad su Modri osvojili naslov prvaka.

- PSG je u prednosti pred Manchester Cityjem - kazao nam je Vabec u najavi utakmice Lige prvaka, dodajući:

- PSG pratim, ali Brest puno više. Nažalost, moj nekadašnji klub ima mali budžet i u svaku sezonu ulazi sa strahom da ne ispadne, dok je PSG pun najvećih svjetskih zvijezda. Dolaskom Messija zaokružio je tu zvjezdanu priču. Iako je vodeći na prvenstvenoj tablici te u osam kola ima maksimalna 24 boda, u barem tri utakmice se iščupao. Tako i u zadnjoj s Metzom kad su zabili gol za 2:1 i bio je kraj.

Zašto mislite da će PSG svladati City?

- Zato jer imaju sjajne igrače i fantastičnu publiku na Parku prinčeva koja će ih nositi do pobjede. Domaći teren je njihov adut. Dakako da nije svejedno igra li Messi ili ne jer on je klasa iznad svih ostalih. Premda se moraju paziti Cityjevih kontri koje su nerijetko ubojite.

image
Drago Vabec
RANKO SUVAR/CROPIX

Kako vidite Manchester City?

- To je Guardiolin nogomet koji plijeni pozornost. Imaju uigranost, ali vjerujem da ih PSG dobro poznaje.

Je li teško trenirati ekipu kao što je PSG? Krcatu zvijezdama?

- Zavisi o treneru. Kad je on pravi, zna s njima. Mi smo imali jednog takvog koji je u klubu vodio zvijezde. Radilo se o Tomislavu Iviću. Imao je recept kako se to radi. Pochettino je pokazao u Tottenhamu da je znalac. Nakon njegova odlaska taj londonski klub više nema jednake rezultate. Vjerujem da može od asova napraviti ekipu.

O tome kakvu utakmicu očekuje, Vabec je kazao:

- To je veliko pitanje. Budu li previše respektirali jedni druge i rezonirali da je bod dovoljan ulov, moguće je čak da bude dosadna. No, ako će se htjeti nadigravati, to može biti fantastična nogometna večer. Ne znam što će prevagnuti. Svi želimo ovo drugo pa da uživamo u sjajnom nogometu - konstatirao je Vabec.

Linker
25. travanj 2024 09:58