PAUL ELLIS Afp
USUSRET POLUFINALU LP

Legenda Dinama vjeruje u Pepa: ‘City jednom mora naći put. U previše je navrata već ostao za malo prekratak‘

‘Jednom City mora osvojiti. Nešto se mora prelomiti. Iako, ako i bude bolji od Reala daleko je trofej‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. travanj 2022. 10:10

Drago Vabec, legenda Dinama i francuskog Bresta, dao je prognozu polufinalnog para Lige prvaka Manchester City - Real Madrid.

- Real se jednom izvukao s dosta sreće. Svaka čast Luki Modriću i njegovom fenomenalnom potezu, no bili su na rubu ispadanja od Chelseaja i to bolnog zbog teškog poraza kod kuće. Mislim da je svoj bonus sreće iskoristio i da će Manchester City u finale - kazao nam je Vabec te dodao:

- Neće to biti jednostavan posao za ekipu trenera Pepa Guardiole, radi se po kvaliteti o podjednakim sastavima, ali kao glavni adut na strani engleskog kluba vidim to što nikad nije bio prvak Europe. Ni s Kataloncem na klupi, niti ranije. Imaju najjači mogući motiv. I Real će htjeti osvojiti, međutim City jednom mora naći put. U previše je navrata već ostao za malo prekratak. Taj veći motivacijski element po meni je prvi razlog zašto prednost dajem njima. Iako, kad bismo sve stavili na vagu, to je omjer 51:49 za City.

image
OLI SCARFF Afp

Guardiola i Real se jako dobro poznaju, kome će to biti prednost? Klubovi su se također više puta sastali zadnjih godina...

- Valjda ovaj put neće biti iznenađenja jer treneri bi trebali znati što drugi sprema. Osim ako Pep ne izvuče kakav adut iz rukava za koji se ne zna što će donijeti, a ne bi mu bilo prvi put. Današnja utakmica u Engleskoj je bitna, ali nije presudna. Real je u gostima uvjerljivo svladao Chelsea, a na kraju se čupao uz pomoć velike sreće. Kako god završi u tom prvom ogledu odluka će pasti u Madridu. Što se tiče večerašnjeg susreta vjerujem da će Manchester City napraviti prednost. Da bi u tome uspio mora naći rješenje za Benzemu jer on zabija kako se sjeti. Jedan je od najboljih napadača u povijesti, pamet ti stane koliko je golova dao.

Manchester City igra drugačije, nema takvu špicu…

- Igraju više na igrače iz drugog plana. Jaki su na lopti, a Real nema baš bajne stopere, pogotovo ako Alaba ne bi bio u ekipi. Jasno je da obje momčadi znaju jako puno nogometa, da su sjajni u baratanju loptom i htjeti će izigrati kroz pas jedna drugu.

Na kraju Vabec konstatira:

- Jednom City mora osvojiti. Nešto se mora prelomiti. Iako, ako i bude bolji od Reala daleko je trofej. Trebat će dobiti i finale. Činjenica je da igraju pod pritiskom i englesku ligu jer svaki susreta moraju dobiti da bi bili sigurni u obranu naslova prvaka, dok Real nema taj teret jer La Liga je njegova. Ipak, City je zaslužio da se jednom kockice poslože kako on želi - misli Vabec.

Linker
18. svibanj 2024 03:20