GABRIEL BOUYS Afp
‘DJELUJU UMORNO‘

Legenda engleskog nogometa bez dlake na jeziku: ‘Bez uvrede, ali oni će u finalu Lige prvaka biti autsajderi‘

Slavni engleski nogometaši prokomentirali su za BBC šanse Nerazzurra u finalu Lige prvaka
Piše: SNObjavljeno: 17. svibanj 2023. 09:14

Nogometaši Intera izborili su plasman u finale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu polufinala na San Siru pobijedili gradskog suparnika Milan s 1:0 i tako potvrdili 2:0 pobjedu iz prvog susreta.

Pogodak odluke zabio je Lautaro Martinez u 74. minuti. Marcelo Brozović je kod Intera ušao u igru u 44. minuti umjesto Henrika Mhitarjana koji se ozlijedio, dok Ante Rebić nije nastupio za Milan.

image

Rio Ferdinand

GABRIEL BOUYS Afp

Legendarni engleski branič i aktualni TV komentator Rio Ferdinand ovako je prokomentirao šanse Intera koji će se u finalu suprotstaviti boljem iz dvoboja Reala i Manchester Cityja:

- Bez uvrede Interu, ali oni idu u finale kao autsajderi. Imaju stvarno solidnu momčad i puno igrača koji su igrali u velikim utakmicama, ali ako ste ih gledali u grupnoj fazi, nikada ne biste pomislili da će doći do ovoga gdje su sada.

image

Matthew Upson i Ivica Olić

ADRIAN DENNIS Afp

Bivši engleski branič Matthew Upson dodao je za BBC:

- Ne pobjeđujete svaki dan najvećeg rivala da biste prošli u finale Lige prvaka. Inter je potpuno zasluženo prošao dalje. Međutim, djeluju dosta umorno. Dođete do ove faze sezone i pomislite - koliko još imaju za ponuditi? Koliko još mogu za dati ove sezone i u tom finalu?

image

Asmir Begović

ALAN MARTIN Dppi Via Afp

Asmir Begović, nekadašnji vratar BiH reprezentacije, Chelseaja i Milana, ustvrdio je:

- Da budem brutalno iskren, Inter je to zaslužio, to će vam pokazati i statistika. Da je Milan bio nemilosrdniji i iskoristio te šanse koje je imao, mogao je doći do preokreta. Ali znali su da će im biti teško slomiti Inter, osam golova postigli su u dosadašnjem natjecanju. Inter je definitivno zaslužio to finale.

image

Steven Gerrard

MANJIT NAROTRA Dppi Via Afp

Javio se i Steven Gerrard, bivši kapetan Liverpoola i engleske reprezentacije:

- Večeras moramo odati priznanje Inzaghiju. Mogao je lako dopustiti da ga svladaju emocije vezane uz neriješen rezultat, ali nije. Nije dao Rafaelu Leau prostora da poleti, branili su se izvanredno, a njegove su izmjene bile na mjestu. Pronašao je pravu formulu s ovom momčadi. Ipak, imat će veliku dilemu s kim bi trebao igrati u finalu. Hoće li prednost dati Džekinu iskustvu ili će startati s Lukakuom koji je dobro igrao s klupe?

Linker
25. travanj 2024 13:26