Igor Tudor

 DANIEL ROLAND Afp
GENERALI POSLIJE BITKE

Legenda Marseillea žestoko oplela po Tudoru: ‘Pa gdje mu je bila pamet, zašto to nije napravio?!‘

‘Suparnik mu se branio, on je tražio pobjedu, a nije uveo najlogičnijeg igrača za takve stvari.‘
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 02. studeni 2022. 16:13

Nogometaši Marseillea sinoć su, u dramatičnoj završnici utakmice posljednjeg kola D skupine Lige prvaka, na svom terenu izgubili od Tottenhama (1-2), i posljedično se oprostili od europskih natjecanja. O raspletu događaja u drugom poluvremenu na Velodromeu priča se i danas, a među ostalima, svoje mišljenje iznio je i Mamadou Niang, senegalski napadač koji je u razdoblju od 2005. do 2010. za francuski klub zabio 100 golova, i asistirao za njih 36.

Niang je u sezoni 2009./2010., Marseilleovoj najuspješnijoj u posljednja tri desetljeća (budući da je tada osvojen zadnji naslov nacionalnog prvaka i Liga kup), bio najefikasniji strijelac prvenstva. Shodno tome, uživa odličnu reputaciju među Marseilleovim navijačima i za njih njegovo mišljenje ima osobito težinu, a ono je, u ovom slučaju, ne ide u korist hrvatskom treneru.

image

Mamadou Niang

GERARD JULIEN Afp

- Pola sata prije kraja bio sam uvjeren da će Tudor izvući Guendouzija i zamijeniti ga Payetom. To je bila najlogičnija zamjena koju je mogao napraviti, ali nije ju napravio. Znamo kako je završilo, Guendouzi je izgubio loptu za pobjednički gol Tottenhama, a nama je nedostajao upravo igrač Payetovog profila. Ne znam gdje je Tudoru bila pamet kada je radio izmjene – rekao je 43-godišnji Senegalac u studiju RMC-a, pa dodao:

- Suparnik mu se branio u niskom bloku, a on je tražio pobjedu i onda uopće nije iskoristio igrača savršenog za probiti takvog suparnika. Payet je savršeni tehničar koji zna donijeti loptu u opasnu zonu, zabiti iz daljine i odlično izvodi prekide. Dakle, radi sve što je Marseilleu trebalo i što mu je falilo, a Tudor ga uopće ne uvede u igru?!

Podsjetimo, Dimitri Payet je kapetan Marseillea i klupska ikona. Ovo je njegov drugi angažman u francuskom klubu, nakon što se u siječnju 2017., za 29,3 milijuna eura, vratio iz West Hama, gdje bio ključni igrač u eri Slavena Bilića. Ukupno je za Marseille u 311 nastupa postigao 75 pogodaka i upisao 93 asistencije. Unatoč tome, Tudor ga nije koristio u najvažnijem ovosezonskom europskom dvoboju, kao što mu nije dao ni minute protiv istog suparnika u Londonu, odnosno protiv Sportinga doma i Eintrachta u Frankfurtu. Payet je, pod Tudorovim vodstvom, od 12 prvenstvenih utakmica, samo u njih pet bio član početne postave. Prošle je sezone 16 puta bio strijelac i 13 puta asistent, a u tekućoj je sezoni zabio samo jedan gol i dodao jednu asistenciju.

Linker
26. travanj 2024 16:22