Ruud Gullit

 Doug Pensinger/getty Images/profimedia
NISU NIŠTA PREPUSTILI SLUČAJU

Legenda Milana se prisjetila gostovanja u Napulju: ‘Bojali su se da bi nam mogli staviti nešto u jelo...‘

‘Nitko u Napulju nije smio dotaknuti našu hranu, nitko nije smio k nama...‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. travanj 2023. 23:49

U utorak se u Napulju igra uzvratna utakmica četvrtfinala Lige prvaka u kojoj će Napoli loviti zaostatak od jednog pogotka sa San Sira. U prvom ogledu Milan je slavio s 1:0 i to je solidna, ali ne i prevelika prednost za Rossonere.

Domaćin je praktički osigurao naslov prvaka Italije, no jasno je da i u elitnom natjecanju želi otići što dalje. Puno će momčadi Luciana Spallettija značiti povratak nigerijskog napadača Victora Osimhena, s njim stvari na terenu ipak izgledaju znatno drugačije.

Bit će ovo već treći susret ove dvije momčadi ovog mjeseca. Milan je u prvenstvu slavio s visokih 4:0 na stadionu Diega Armanda Maradone, no Napolitanci ovaj put ne bi trebali tako lako pasti. Naravno, oni se nadaju pobjedi i prolazu u finale te borbi za dvostruku krunu, dok još uvijek aktualni prvak Milan vjeruje da može sačuvati minimalnu prednost s domaćeg terena.

Uoči novog dvoboja ova dva kluba uspomene na nekadašnje rivalstvo evocirao je Ruud Gullit, sjajni nizozemski nogometaš koji je bio jedan od najboljih igrača Milana krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća.

- Dobro se sjećam našeg puta u Napulj u svibnju 1988. godine, jer smo putovali s dva privatna zrakoplova, a nisam bio siguran zbog čega. Kad smo stigli u hotel bio je kaos, bili smo na najvišem katu, a ljudi su odozdo vikali na nas – rekao je Ruud Gullit u dokumentarcu ‘Bajka vizionara‘ posvećenom velikom Milanovom treneru Arrigu Sacchiju.

Ubrzo je shvatio je da je dodatni zrakoplov bio pun zaštitara.

- Nitko u Napulju nije smio dotaknuti našu hranu! Bojali su se da bi netko mogao staviti nešto u naše jelo, zbog toga smo bili na najvišem katu, nitko nije smio k nama. Naš kuhar Michele je radio svoj posao, a zaštitari su pazili na naše tanjure...

Rossoneri su tako izbjegli trovanje hranom, ali se neki od igrača baš i nisu previše naspavali.

- Navijači su cijelu noć vikali ispred našeg hotela kako bi nas probudili. Na dan utakmice naš su autobus zasuli raznim predmetima. Za mene je to bila avantura, nisam mogao vjerovati – rekao je Gullit, a prenosi Football Italia.

U odlučujućoj utakmici za Scudetto Milan je slavio s 3:2, a ovaj put opisane mjere opreza vjerojatno ipak neće biti potrebne...

Linker
07. svibanj 2024 03:18