FRANCK FIFE Afp
VELIKA NEIZVJESNOST

Legenda preuzima klupu PSG-a? Galtier je ‘aut‘ ako ispadne od Bayerna, otkriveno tko bi ga mogao naslijediti

Slaba forma PSG-a jako je uzdrmala poziciju Christophea Galtiera
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. veljača 2023. 19:23

Tri uzastopna poraza nisu se Paris Saint-Germainu dogodila od 2011. godine, stoga je jasno da raste pritisak na aktualnog trenera Christophea Galtiera.

Bivši trener Lillea nije glamurozno ime iz najviše kategorije nogometnih stručnjaka, no na Parku prinčeva vjerovali su da može dovesti u red velike zvijezde i učiniti momčad skladnom.

Sve što se događalo proteklih dana sugerira da taj posao nije ni lagan ni jednostavan. PSG, naime, ne igra dobro, ne ostvaruje dobre rezultate, a povrh svega je i atmosfera u momčadi daleko od idealne.

Najnoviji poraz od Bayerna u Ligi prvaka dodatno je doprinio ozbiljnosti situacije, jer je upravo osvajanje tog natjecanja zacrtano kao najvažniji cilj katarskih vlasnika pariškoga kluba.

Navodno neki od PSG-ovih čelnika smatraju da je na klupi potrebno novo rješenje. I dok ga jedni vide u Zinedineu Zidaneu, bivšem uspješnom treneru Real Madrida, drugi nagovještavaju mogućnost povratka Thomasa Tuchela, tvrdi Goal.com.

Njemački je stručnjak smijenjen u prosincu 2020. nakon što je u dvije i pol godine osvojio dva francuska naslova te odveo PSG u finale Lige prvaka. Potom je otišao u Chelsea s kojim je u Ligi prvaka otišao do kraja i podigao pehar.

Za Zidaneov dolazak pak ‘navija‘ katarski Emir, jedan od najvažnijih ljudi kad je PSG u pitanju. Zidane je već u par navrata odbijao PSG-ove ponude, hoće li mu stići i ‘ona koja se ne može odbiti‘?

Galtier je navodno dobio malo vremena, sve do uzvrata s Bayernom 8. ožujka trebao bi imati mira. Ne uspije li preokrenuti loš trend u kojem mu se našla momčad, smjena će biti vrlo izvjesna...

Prvi sljedeći ispit Galtier ima u nedjelju, na gostovanju kod svog bivšeg kluba Lillea.

Linker
19. travanj 2024 17:07