Getty Images
POSLJEDNJA BLAMAŽA PSG-A

LEGENDA PSG-A ZA SPORTSKE PROGOVORILA O TUŽNOJ VEČERI U PARIZU 'Sad se jasno vidjelo koliko on nedostaje momčadi! Njega je nemoguće nadoknaditi...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. ožujak 2019. 14:39

Bila je to jedna od tužnih večeri u Parizu. Što se nogometa tiče, naravno. A taj bogati PSG postaje pomalo mjerna jedinica za luzera. Nakon one Barcelone, kad je bilo nemoguće ispasti, sad ovaj Manchester United.

Koliko još takvih iskustava treba iskusiti pariški klub da bi napokon postao istinski kandidat za naslov europskog prvaka.

"Bio sam na utakmici, bilo je tužno i ružno. Nevjerojatno kako je PSG izgledao u toj utakmici, nijedan igrač nije bio na svojoj razini", priča nam legenda pariškog kluba Safet Sušić (63), koji zna što je PSG i što bi trebao biti.

Kad je PSG ispao u onoj teškoj drami od Barcelone, Sušić nam je pričao kako ne zna što će se sad dogoditi, u kojem će smjeru ići klub. Prošlo je otada vremena, ali dojam je da se PSG i nije pomaknuo s mjesta. Vrti se u krug, a novac i dalje curi, tko zna koliko su već šeici potrošili.

"Vidite, nakon prve utakmice u Manchesteru svi su pričali kako PSG može bez Neymara. Kako i bez njega to izgleda dobro i kako je PSG moćan. Ali, pokazalo se suprotno. Ova momčad ne može bez njega, on je glavni igrač. Može jednu utakmicu, ili dvije, ali dugoročno to nije rješenje, PSG bez Neymara je barem 30 posto slabija momčad. U redu, nedostajao je i Cavani, ušao je pred kraj, ali Neymar... On je ključ. Možda ni sami ljudi u PSG-u nisu bili svjesni koliko im on nedostaje. Njega klub ne može nadoknaditi."

Soccer Football - Champions League - Group Stage - Group C - Paris St Germain v Crvena Zvezda - Parc des Princes, Paris, France - October 3, 2018  Paris St Germain's Adrien Rabiot, Kylian Mbappe, Neymar and Edinson Cavani line up before the match   REUTERS/Charles Platiau
REUTERS/Charles Platiau

United je zabio gol iz penala u sudačkoj nadoknadi, puno je bilo polemike oko te sudačke odluke.

"Podijeljena su mišljenja. Navijači kao navijači, misle da je sudac zakinuo PSG, da se takav penal ne sudi, a ostali raspravljaju. Je li bio ili nije, na kraju i nije bitno. Nije taj kazneni udarac presudio pobjednika. Nego sve ono što se događalo 90 minuta prije toga.

Neymarova odluka

Opet, imao je PSG dva gola prednosti iz prve utakmice, tko bi rekao da se takvo što može propustiti?

"Istina, ušao je PSG u povijest i kao prva momčad koja je izgubila takvu prednost. Takve se stvari sad pričaju, dobio je epitet kluba koji ne može proći dalje. Loša naljepnica, mnogi su mislili da neće nakon Barcelone doživjeti novi debakl, ali eto, i od gorega ima gore."

Screenshot: Twitter

Kakvi se potezi očekuju sad u pariškom klubu? Hoće li se šeik možda predomisliti? Ili će možda dodati još koju milijardu u PSG?

"Ne znam. Ne zna nitko. Znate kako je s tim milijarderima. Šeik je bio na utakmici, sve je vidio. E sad, kako će on razmišljati sutra, prekosutra ili za mjesec dana to nitko ne može predvidjeti. Nije isključeno da će prodati klub, ali nije isključeno niti da će se zainatiti i uložiti još novca. PSG ne zanima francusko prvenstvo, samo je Liga prvaka cilj i imperativ. Treba proći neko vrijeme, ohladit će se emocije, onda ćemo vidjeti što će biti."

Opet, puno toga ovisi o Neymaru.

"Da. I prošle godine se pričalo i pisalo kako će Neymar otići u Real, možda i u Barcelonu. Nitko sad ne može reći što će se dogoditi na ljeto. Ako će Neymar htjeti otići, teško će ga biti zaustaviti. Budućnost PSG-a ovisi o Neymaru, u mnogome."

Istaknuo je Sušić što njega najviše čudi.

"Pokazalo se da PSG nema veliki izbor igrača. Zamislite, United je igrao bez puno igrača, bez puno više važnih karika nego PSG, ali na kraju je pobijedio. Najlošije od svega, što je mene najviše šokiralo, United uopće nije igrao kao da vjeruje da će dobiti utakmicu. Manchester je igrao kao da je svjestan da ne može proći. Sve je to veliki minus za PSG."

Bit će svega ovog ljeta u Parizu, u kojem će smjeru Parižani?

"U ovom trenutku o tome je teško govoriti. Činjenica je da PSG nema dovoljno igrača za rotaciju. Oni koji igraju nisu dovoljni. Cavani još kako tako, ali bez Neymara ne ide.

GLASGOW, SCOTLAND - SEPTEMBER 12: Neymar of PSG celebrates scoring his sides first goal with Edinson Cavani of PSG and Kylian Mbappe of PSG during the UEFA Champions League Group B match between Celtic and Paris Saint Germain at Celtic Park on September 12, 2017 in Glasgow, Scotland.  (Photo by Ian MacNicol/Getty Images)
Ian MacNicol/Getty Images / Getty Images

Pojačanja? PSG će kupovati ili će promijeniti viziju?

"Veliki je problem Parižana što nemaju više od tih 11, 12 igrača, nemaju dovoljnu rotaciju. Morat će nešto promijeniti. Trenutno nitko ne zna u kojem će smjeru otići ta priča. Ali, ovaj poraz sigurno će ih otrijezniti. Vjerojatno. Morat će nešto novo pokazati. Ali, ako mene pitate, PSG će morati napraviti veliku promjenu, dovesti igrače. Ali, Neymar, on je glavni.

Trener? Je li on siguran?

"Što se tiče Tuchela, njega neće mijenjati, bilo bi to iznenađenje. Koliko čujem, on nije u dobrim odnosima sa sportskim direktorom Henriqueom, prije bi se moglo desiti da odu predsjednik i Henrique. Tuchel je trenutno siguran, njemu nitko ništa ne zamjera, ali u klupskoj strukturi raznoraznih promjena može biti. Možda je i sportski direktor najveći problem", zaključio je Sušić.

Linker
02. svibanj 2024 04:55