BEN STANSALL Afp
SLAVLJE U LONDONU

Legenda spustila Atleticu: ‘Kao da smo igrali s engleskim drugoligašem!‘ Tuchel: ‘Je li bio penal? Hm..‘

Sve je u momčadskom duhu i radu, hrabrosti i pouzdanosti u ljude oko tebe, rekao je Tuchel
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. ožujak 2021. 23:50

Chelsea je deseti put u povijesti, a prvi put nakon 2014. izborio mjesto u četvrtfinalu Lige prvaka. Londonska momčad je u uzvratnoj utakmici odigranoj na Stamford Bridgeu potpuno nadrigao i svladao gostujući Atletico Madrid s 2:0 (1:0) te s ukupnih 3:0 izbacio španjolsku momčad.

Vodeći pogodak postigao je Marokanac Hakim Ziyech u 34. minuti na asistenciju Tima Wernera. Konačnih 2:0 u četvrtoj minuti sučevog dodatka postavio je Emerson, koji je u igru ušao samo nekoliko trenutaka prije. Španjolci su od 82. minute igrali s desetoricom igrača, jer je izravni crveni karton zaslužio Stefan Savić, jer je laktom u prsa udario Ruedigera.

Mateo Kovačić je odigrao cijelu utakmicu za Chelsea i imao važnu defenzivnu ulogu. Šime Vrsaljko i Ivo Grbić ostali su na klupi za pričuve madridske momčadi.

image
BEN STANSALL Afp

Chelsea je i u drugoj utakmici bio bolja momčad, kontrolirao je utakmicu i zasluženo prošao u četvrtfinale, a odnos snaga najbolje je možda opisao bivši proslavljeni veznjak Bluesa, Joe Cole, danas u ulozi komentatora.

"Ovo je izgledalo kao da Chelsea igra protiv neke od boljih momčadi engleske druge lige ili zadnje momčadi Premiershipa", jednom je rečenicom Cole opisao okršaj četvrtoplasirane momčadi Engleske i vodeće momčadi Španjolske.

Strijelac prvog gola Hakim Ziyech objasnio je, međutim, da situacija na terenu i nije bila tako jednostavna za Chelsea.

"Imali smo dosta teških trenutaka, ali većinu utakmice smo mi bili ti koji kontroliraju stvari na terenu. Drago mi je da sam postigao tako važan gol, makar sam se načekao. I Wernerova asistencija je bila sjajna. Prvih desetak minuta smo malo proučavali protivnika i nakon toga smo preuzeli kontrolu. Bili smo jako dobri večeras, nismo Atleticu dali puno šansi i možemo biti sretni. Nadam se da ćemo dobiti dobrog protivnika na ždrijebu četvrtfine finala u petak", poželio je na kraju marokanski ofenzivni veznjak.

Veliki pobjednik večeri bio je Thomas Tuchel. Chelsea pod njegovim vodstvom zadnjih 13 utakmica ne zna za poraz.

"Vrlo dobar nastup, nevjerojatan trud, čak i od naših igrača iz drugog plana. Jednostavno ste mogli osjetiti koliko želimo pobjedu. Oni su nas pokušali pritisnuti visoko u prvom poluvremenu, ali su tako otvorili dosta prostora u sredini i mi smo to znali iskoristiti. U drugom dijelu smo nekoliko puta bili u težoj situaciji, ali smo to dobro iskontrolirali i napravili sve da pobjedimo", kazao je Nijemac.

image
BEN STANSALL Afp

"Nedostajao nam je večeras Andrea Christensen, Thiago nam fali već tjednima, sve su to naši jaki aduti. Rekao sam Zoumi jutros da će igrati i on je na pravi način odgovorio izazovu. Sve je u momčadskom duhu i radu, hrabrosti i pouzdanosti u ljude oko tebe", rekao je Tuchel pa prokomentirao spornu situaciju u prvom poluvremenu.

Igrači i trener Atletica Diego Simeone u 26. minuti su tražili od suca Danielea Orsata da pokaže na bijelu točku. Domaći kapetan Azpilicueta prekratko je vraćao loptu prema vrataru Mendyju, za njom je pojurio Carrasco, ali ga je španjolski branič s leđa obuhvatio oko struka i pustio u trenutku kad je belgijski napadač krenuo padati. Orsato je odmahnuo rukom, a ni iz VAR sobe mu nisu sugerirali da pregleda snimku sporne situacije.

"Je li bio penal? Hm... Azpi se malo uplašio jer je dao kratku loptu, ja nisam dobro vidio cijelu situaciju, ali vidio sam da se malo prepao", rekao je trener Chelseaja.

Trener Atletica Diego Simeone sportski je priznao da je bolji pobijedio, odmah nakon utakmice je čestitao Chelseaju.

"Željeli smo ostati u Ligi prvaka, ali nismo igrali dobro ove sezone. Ipak, vrlo sam sretan kako je odigrao Joao Felix. Pokušavali smo u prvom poluvremenu protivnika stisnuti presingom, pokušavali smo i promijeniti sustav igre, ali nije uspjelo, tražili smo put do pogotka, nije uspjelo. Chelsea je bio bolji i zasluženo odlazi u četvrtfinale. Čestitamo im, iz ovoga možemo nešto naučiti i resetirati se".

Linker
26. travanj 2024 15:52