Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images
'NJEMU SUGERIRAM DA PUSTI MESSIJA'

LEGENDARNI NIJEMAC PROGNOZIRA DVOBOJ BARCE I LIVERPOOLA, U JEDNU STVAR JE U POTPUNOSTI UVJEREN 'Možda neće pobijediti, ali zabijaju gol sigurno!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. svibanj 2019. 20:55

Britanski The Sun objavio je intervju s njemačkom nogometnom legendom Lotharom Matthäusom uoči polufinalnog sraza Lige prvaka između Barcelone i Liverpoola.

Proslavljeni Nijemac prognozirao je da će Redsi zasigurno postići pogodak na Camp Nouu, a braniču Liverpoola Virgilu van Dijku preporučio je da se fokusira više na Luisa Suareza nego na Lionela Messija.

Soccer Football - Champions League Quarter Final Second Leg - FC Barcelona v Manchester United - Camp Nou, Barcelona, Spain - April 16, 2019  Barcelona's Lionel Messi scores their first goal     Action Images via Reuters/Carl Recine
Action Images via Reuters

Igrači Liverpoola trenutno se nose s velikim pritiskom jer su u Premiershipu drugi na ljestvici sa samo jednim bodom zaostatka za vodećim Manchester Cityjem te vrebaju njihovu pogrešku, dok je Barcelona već i matematički osigurala novi naslov La Lige pa će večeras rasterećenije moći ući u susret. Lovren i društvo morat će u prvom polufinalnom dvoboju dati svoj maksimum žele li u uzvratu na Anfieldu imati bilo kakve šanse za prolaz u finale.

Soccer Football - Premier League - Liverpool v Arsenal - Anfield, Liverpool, Britain - December 29, 2018  Liverpool's Dejan Lovren celebrates at the end of the match   REUTERS/Phil Noble   EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS/Phil Noble

Jedan bi im pogodak bio od velike vrijednosti, a Matthäus je uvjeren da su igrači Jürgena Kloppa to i u stanju ostvariti:

"Barcelona je u četvrtfinalu bila mnogo kvalitetnija od Manchester Uniteda, ali Liverpool je kudikamo veći zalogaj. Kompaktniji su i snažniji od Manchestera. Također su mnogo agresivniji s potpuno drugačijim postavljanjem igre od Barce. Siguran sam da će Redsi poentirati na Camp Nouu, čak ako i ne pobijede", uvjeren je slavni Nijemac.

Zatim je iznio mišljenje da bi Andy Robertson trebao biti taj koji će pokušati zaustaviti Lionela Messija, a Van Dijk bi trebao biti zadužen za sjajnog Urugvajca.

"Za Van Dijka, koji je dosta visok, neće biti lako protiv igrača Messijeva profila. Messi uvijek više prijeti s desne strane tako da se Robertson mora što više približiti sredini terena i na taj način neutralizirati opasnog Argentinca."

Soccer Football - Premier League - Liverpool v Arsenal - Anfield, Liverpool, Britain - December 29, 2018  Liverpool's Virgil van Dijk with Dejan Lovren before the match   REUTERS/Phil Noble  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS/Phil Noble

Nastup Roberta Firmina i dalje je pod upitnikom, ali za koga god da se Klopp odluči, igračima Barcelone nesumnjivo će biti teže nego u svim ovosezonskim utakmicama Lige prvaka dosad.

Linker
28. travanj 2024 19:54