Robert Lewandowski

 FOTO OLIMPIK Nurphoto Via Afp
ČOVJEK ODBIJA OSTARITI

Lewandowski uoči dolaska u Osijek dostigao legendu pa iskritizirao ekipu: ‘Ovo se ne smije događati‘

‘Očito ne možemo zadržati mirnoću, ali na kraju dana najvažnija je pobjeda‘, kaže Poljak
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 07. rujan 2024. 21:09

Robert Lewandowski klupsku je formu prenio i u reprezentaciju. Točno, zabio je iz kaznenog udarca, ali upisao i asistenciju prvi gol, pa kad to zbrojimo s već četiri postignuta pogotka i jednom asistencijom za Barcelonu, nakuplja se lijep statistički učinak čovjeka koji "odbija ostariti".

Dodatnu težinu pogotku "Lewangolskog", kako ga je svojevremeno prozvao Thomas Müller, daje činjenica da se uspeo na ljestvici najboljih reprezentativnih strijelaca ikada. S 84 pogotka izjednačio se s Ferencom Puskasom na osmom mjestu, u najboljem slučaju mogao bi Lewandowski do kraja karijere stići na četvrto. Ronaldo (131), Messi (109) i Iranac Ali Daei (108) su nedostižni, o Indijcu Sunilu Chhetriju (94), malezijskoj legendi Mokhtaru Dahariju (89) te Romeluu Lukakuu i Aliju Mabkhoutu iz Arapskih Emirata (oba po 85) već se može razgovarati...

image

Pogodak Roberta Lewandowskog

ANDY BUCHANAN Afp

Unatoč solidnoj individualnoj predstavi, Lewandowski nije posve oduševljen događanjima iz Škotske.

- Teško je donijeti samo jednu presudu. Vodili smo 2:0, čini se da je sve pod kontrolom, a onda stvorimo probleme. Očito ne možemo zadržati mirnoću. U drugom poluvremenu bili smo nervozni, no primirili smo se u pravom trenutku i stavili "točku na i". Na kraju dana, najvažnija je pobjeda. Moramo proučiti pogreške, neke od njih na ovakvoj se razini ne smiju događati. Što se nove formacije tiče, čini mi se da smo se relativno brzo snašli, a već protiv Hrvatske mogli bismo izgledati i bolje. Ne možete očekivati da reprezentacije usvajaju automatizme brzinom klubova - poručio je 36-godišnji centarfor uoči nedjeljnog gostovanja u Osijeku.

Nastavlja se crni niz Škotske

Jedna pobjeda iz posljednjih 13 utakmica, pored toga osam poraza i četiri remija. Škotske muke se nastavljaju, premda nisu revoltirani porazom od Poljske jer mogli su vidjeti dosta pozitivnih nota od svojih reprezentativaca. No, kad skrivite dva kaznena udarca, ne možete puno očekivati.

- Razočaran sam što smo izgubili utakmicu koju nismo trebali izgubiti. Poljaci su kaznili sve naše pogreške, no mogu biti zadovoljan mnogim segmentima naše igre. Mislim da smo se dobro nosili s protivnikom, stav i energija bili su izvrsni, igrači jesu u formi, ali male pogreške ovdje vas skupo stoje - kaže izbornik Steve Clarke, koji će prve bodove loviti u Portugalu u nedjelju.

Linker
07. rujan 2024 23:44