OLI SCARFF Afp
NALJUTILE GA KRITIKE EX IGRAČA

Liverpoolov stoper bijesan: ‘Govore puno toga da nas sruše, kao da nikad nisu bili u toj situaciji‘

Zanimljiva je bila reakcija Liverpoolovog stopera nakon teške 2:1 pobjede protiv Ajaxa u Ligi prvaka
Piše: JL.Objavljeno: 14. rujan 2022. 08:01

Pogotkom Joëla Matipa u 89. minuti Liverpool je s 2:1 trijumfirao protiv Ajaxa u sinoćnjem ogledu skupine A u Ligi prvaka. Nakon utakmice pred engleske je novinare izašao Van Dijk, koji je zajedno sa svim svojim suigračima bio žestoko kritiziran zbog svoje izvedbe u 4:1 porazu protiv Napolija u prvom kolu ovog natjecanja.

"Nakon katastrofalne izvedbe u Napulju bilo je vrlo važno pokazati pozitivnu reakciju. Nije lako preokrenuti, ali je korak u dobrom smjeru... Bilo je jako važno pobijediti prije reprezentativne pauze."

A onda se Van Dijk osvrnuo i na komentare bivših nogometaša, posebno one Ria Ferdinanda, " Puno bivših nogometaša, koji točno znaju kroz što prolazimo, govore puno toga da nas sruše, kao da nikad nisu bili u toj situaciji. I sami znamo da je prošla utakmica bila jako loša i ovo je bio korak u pravom smjeru."

Nogometni stručnjak Rio Ferdinand, govoreći nakon utakmice na BT Sportu, inzistirao je na tome da su njegova i tuđa kritika Liverpoola nakon poraza u Napulju bila opravdana i da bi igrači trebali priznati da je bila zaslužena. Bivši branič Manchester Uniteda rekao je da bi se iznervirao ako bi ga kritizirali kao igrača, ali je to prihvatio ako je bilo opravdano, "Ako sam mislio da je (kritika) pogrešna, ili sam mislio da je osobna, bio bi strašno ljut. Ali ako znam da je zasluženo, onda nema druge, digao bih ruku i rekao ‘u pravi si‘. Nakon izvedbe u Napulju, ako su iskreni, svaki bi igrač bio svjestan da je to bio loš dan u uredu i zaslužili smo kritike koje smo dobili.

Usporedio je utakmicu protiv Ajaxa s onom protiv Napolija i trener momčadi Jürgen Klopp.

"Mislim da ako stavite dvije utakmice, Napoli i večerašnju, jednu pored druge, vjerojatno nećete prepoznati da je to isti sport", rekao je. “Dakle, potpuno drugačije, start je bio drugačiji, sredina je bila drugačija, cilj je bio drugačiji. Nogomet koji smo igrali, način na koji smo se branili, sve je bilo drugačije. Puno veći intenzitet, puno više agresivnosti, hrabriji, spremniji. Kako rekoh, sve je bilo bolje.

Linker
18. travanj 2024 12:28