TOPSHOT - Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe (R) and Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar celebrate their victory at the end of the French League Cup final football match between Paris Saint-Germain vs Olympique Lyonnais at the Stade de France in Saint-Denis on July 31, 2020. (Photo by FRANCK FIFE/AFP)
 FRANCK FIFE
VRAĆA SE PUNO RANIJE

Loše vijesti za Pašalića i društvo uoči velikog okršaja Lige prvaka: Čudesni oporavak velike zvijezde

Mbappe je ozljedu gležnja zadobio u utakmici finala Kupa protiv St. Etiennea
Piše: Iva PrpićObjavljeno: 10. kolovoz 2020. 13:08

Prva utakmica četvrtfinala Lige prvaka na rasporedu je sutra kada će snage u Lisabonu odmjeriti PSG i Atalanta. Uoči susreta pariška momčad objavila je sjajne vijesti jer se treninzima vratio jedan od ponajboljih igrača, 21-godišnji Kylian Mbappe.

Mladi francuski napadač zadobio je ozljedu gležnja prije više od dva tjedna u utakmici finala Kupa protiv Saint - Etiennea, nakon oštrog starta Loica Perrina kojemu je sudac pokazao direktan crveni karton. Iako su prve prognoze predviđale kako će Mbappe morati pauzirati tri do četiri tjedna, njemački stručnjak na klupi PSG-a Thomas Tuchel navijačima je vratio nadu nakon pobjede u finalu Liga kupa protiv Lyona, kada je izjavio da postoji šansa da francuski reprezentativac zaigra protiv Atalante.


Tuchelovi navodi su se obistinili nakon što je Mbappe s ostatkom momčadi trenirao u nedjelju navečer u Portugalu, a 46- godišnjak ga je uvrstio na popis igrača na koje računa u okršaju za polufinale Lige prvaka protiv Božice. Trening u Faru bio je prvi trening na kojemu je Mbappe prisustvovao nakon ozljede. Inače, francuski ofanzivac iza sebe ima sjajnu sezonu. Ukupno je u dresu PSG-a upisao 34 nastupa u svim natjecanjima u kojima je postigao 30 pogodaka. S 18 prvenstvenih pogodaka, dijeli prvu poziciju s napadačem Monaca Benom Yedderom na listi najboljih strijelaca Ligue 1.


Ipak, Tuchel u sutrašnjoj utakmici neće moći računati na Angela di Mariu zbog žutih kartona, kao ni na Marca Verattija zbog ozljede.

Linker
18. svibanj 2024 14:51