FILIPPO MONTEFORTE/AFP/PROFIMEDIA Filippo Monteforte/afp/profimedia
POVRATAK KRALJEVA

Luka Modrić igra utakmicu godine? Ancelotti nakon bolnog poraza razveselio navijače Real Madrida

Kako sada stvari stoje, alfa i omega Reala trebala bi se vratiti na travnjak i prije okršaja u Ligi prvaka
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. svibanj 2023. 09:56

Najavljujući gostovanje kod Real Sociedada na Praznik rada, trener Real Madrida Carlo Ancelotti kazao je kako se Luka Modrić osjeća bolje te da bi mogao biti na raspolaganju već za subotnje finale Kupa kralja s Osasunom.

Madriđani su u utorak poraženi na gostovanju u San Sebastianu (2:0), te je Barceloni sad potrebna samo jedna pobjeda za potvrdu naslova prvaka. No, Realov fokus ionako je već neko vrijeme na drugim natjecanjima, točnije na završnici Lige prvaka i domaćega Kupa.

image
BURAK AKBULUT/AFP/PROFIMEDIA Burak Akbulut/afp/profimedia

- Prvo poluvrijeme bilo je dobro, ali smo im nakon toga dali prvi gol, i od tada je sve postalo teže – kazao je Ancelotti nakon drugog poraza u posljednja tri nastupa.

Međutim, talijanski stručnjak zbog toga nije zabrinut.

- Uvjeren sam da ćemo vidjeti drugačiju momčad u sljedeće dvije utakmice, s najvećim mogućim fokusom i motivacijom. Momčad koja je praktički 100 posto spremna osvojiti Kup kralja i boriti se za plasman u finale Lige prvaka.

Posljednje su nastupe, osim Modrića, propustili i Karim Benzema te Federico Valverde.

- Većina igrača vratit će nam se za subotu. Mendy neće igrati, ali svi ostali će se manje ili više oporaviti.

Objavio je Ancelotti i nove informacije vezane uz zdravstveno stanje kapetana Vatrenih i njegov potencijalni nastup u finalu Kupa s Osasunom u subotu.

- On je danas (utorak) trenirao, osjeća se dobro, a testirat ćemo ga u sljedećim danima. Nećemo preuzimati nikakav rizik, ali on se oporavlja jako dobro i mislim da ima šansu za nastup – kazao je Realov trener, što znači da će Modrić gotovo sigurno biti spreman i za prvu polufinalnu utakmicu Lige prvaka s Manchester Cityjem sljedećeg utorka.

Linker
02. svibanj 2024 03:20