Luka Modrić lovi svoj peti naslov prvaka Europe

 NIGEL KEENE Dppi Via Afp
U LOVU NA NOVU LIGU PRVAKA

Luka Modrić najavio najveću utakmicu ove sezone, pa otkrio: ‘To je bio taj trenutak, došlo mi je da to napravim‘

Hrvatski kapetan je otkrio i kako je nastala čudesna asistencija za Rodryga protiv Chelseaja
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. svibanj 2022. 10:38

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić se priprema za novo veliko finale Lige prvaka u kojem s Real Madridom igra protiv Liverpoola. Uoči te utakmice gostovao je u emisiji koju vodi Steve McManaman i govorio o aktualnim temama, a osvrnuo se i na svoju genijalnu asistenciju za Rodryga koja je započela preokret protiv Chelseaja.

"Real je definitivno najveći klub na svijetu. Ovih 13 osvojenih naslova u Ligi prvaka i prilika da se osvoji 14. puno toga govori. Navijači i igrači koji igraju za klub ga čine velikim. Puno je tu osvajača Zlatne lopte i prvaka. Sve to Real čini velikim", rekao je Modrić pa nastavio:

"Imamo iskustva, posebno u ovom natjecanju. Sretni smo što smo, dobar dio nas, igrali četiri finala Lige prvaka i sada ćemo igrati peto. Moramo probati ostati normalni kao i cijele sezone. Ne trebamo mijenjati baš ništa. Samo se moramo dobro pripremiti i pokušati doći do pobjede. Vjerujemo u sebe, ali u finalu nema favorita. Liverpool je sjajan, ali pobijedili smo velike ekipa kao što su PSG, Chelsea i Manchester City. Rekao bih da su svi bili favoriti protiv nas. Na tome moramo graditi samopouzdanje i tako ući u utakmicu."

Karim Benzema je ove sezone preuzeo jednu od ključnih uloga i vukao Real prema naslovu prvaka i finalu u Ligi prvaka.

"Ove sezone je baš vruć. Drugačiji je nego kad sam tek stigao u klub. Zbog nevjerojatnog Cristiana Ronalda nije bio toliko u fokusu pa mu je bilo teško doći do te razine. Ove sezone je na visokoj razini. Sretan sam zbog njega i što ga ljudi prepoznaju kao jedno od najboljih u povijesti. Drago mi je što ga imamo u ekipi i nadam se da će tako nastaviti."

Modrić je istaknuo i kako je Carlo Ancelotti jedan od najboljih trenera na svijetu, a onda je uslijedilo pitanje o čudesnoj asistenciji Rodrygu protiv Chelseaja koju je McManaman prozvao dodavanjem godine.

"Hvala na pohvalama. To je bio taj trenutak. Došlo mi je tako i odlučio sam se na to dodavanje. Rodrygo je bio na dobrom mjestu, utrčao je i zabio. Bila je to dobra asistencija", sa smješkom se prisjetio Modrić.

Linker
25. travanj 2024 06:16