900/CORDON PRESS/CORDON PRESS/PROFIMEDIA 900/cordon Press/cordon Press/profimedia
OGROMAN KOMPLIMENT

Luka Modrić otkrio protiv koga mu je bilo najteže igrati u cijeloj karijeri: ‘Tako je brzo razmišljao...‘

Real Madrid i Liverpool susret će se danas u 21 sati na Anfieldu u reprizi finala
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 21. veljača 2023. 16:20

Legendarni branič Manchester Uniteda, a danas novinar BT Sporta Rio Ferdinand ugostio je u svojoj emisiji Luku Modrića uoči susreta osmine finala Lige prvaka u kojemu će Real Madrid reprizirati prošlogodišnje finale protiv Liverpoola. U razgovoru su se za početak prisjetili pohoda na trofej kojeg su protiv engleske momčadi osvojili u Parizu, a sve je počelo nakon poraza od PSG-a.

- Sjećam se da smo izgubili 1:0 u prvoj utakmici. Igrali smo dobro, ali trener me izvadio iz igre, a ja sam na klupi rekao Daniju Carvajalu ‘‘ubit ćemo ih na Bernabeuu‘‘. Znao sam da se na domaćem terenu moramo otvoriti, pokazati našu ofenzivnu kvalitetu. I to se i dogodilo. Slavili smo 3:1. - rekao je Modrić kojega je nakon toga Ferdinand upitao tko mu je do sada u njegovoj karijeri bio najteži protivnik.

image

Luka Modrić i Rio Ferdinand bili su rivali u engleskoj Premier ligi prije više od 10 godina.

ADRIAN DENNIS Afp

Osvajač Zlatne lopte iz 2018. rekao je da je igranje protiv bivšeg veznjaka Barcelone Andresa Inieste najteži izazov s kojim se ikada suočio. Spomenuo je sjajne igrače poput Franka Lamparda i Stevena Gerrarda iz vremena u engleskoj Premier ligi, ali je rekao da je Iniesta bio na drugoj razini.

- Uvijek kažem Iniesta jer je bilo tako teško braniti se od njega. On je igrao lijevo, ja sam igrao desno i kad smo igrali protiv Barce, bilo je jako teško. Tako je dobar na lopti, brzo je razmišljao i donosio odluke, bilo je stvarno teško predvidjeti što će napraviti - rekao je hrvatski kapetan.

Modrić i Iniesta suočili su se mnogo puta tijekom svojih karijera, kako u La Ligi tako i na međunarodnoj sceni. Njihove borbe u utakmicama El Clasica između Barcelone i Real Madrida bile su jedne od najžešćih u svjetskom nogometu. Iniesta, koji se povukao iz međunarodnog nogometa nakon Svjetskog prvenstva 2018., osvojio je brojne naslove s Barcelonom, uključujući četiri trofeja Lige prvaka i devet naslova La Lige. Poznat je po svojoj nevjerojatnoj viziji, sposobnosti driblinga i točnosti dodavanja, a mnogi ga smatraju jednim od najboljih veznjaka svoje generacije. Od 2018. član je japanskog Vissel Kobea.

image
CESAR MANSO Afp

Modrić je nakon toga komentirao svoje idole iz mladosti, igrače na koje se ugledao kad je tek počeo igrati nogomet. - Kako sam u Dinamu, na startu svoje karijere igrao kao ofenzivni vezni, nekad i kao lijevo krilo, pomalo je neobično, ali ugledao sam se na Francesca Tottija. Bio je moj uzor u djetinjstvu, a naravno idol mi je bio i legendarni hrvatski nogometaš Zvonimir Boban - zaključio je Modrić pred kojim je večeras u 21:00 susret osmine finala Lige prvaka protiv Liverpoola na Anfieldu. Madriđani dolaze nakon niza od četiri pobjede, dok su se Redsi čini se izdigli iz rezultatske krize te su u posljednja dva susreta slavili najprije protiv Evertona u gradskom derbiju (2:0), a zatim su i prošloga vikenda svladali Newcastle (2:0).

Linker
03. svibanj 2024 22:15