DAMIR KRAJAC Cropix
POGREŠNO PREDSTAVLJANJE

Ma kakva Hrvatska? Ljudi napravili neshvatljiv kiks: Dani Olmo kao da nikada nije igrao u Dinamu

Madridski list je u najavi dvoboja Barce i Bayerna zaboravio sve što je Španjolac napravio u Dinamu
Piše: SNObjavljeno: 22. listopad 2024. 14:25

Barcelona - Bayern. Sudar dvaju europskih velikana i rivala koji to ustvari i nisu! Jer, u 15 međusobnih utakmica (13 u Ligi prvaka i dvije u Kupu Uefe, odnosno preteči Europske lige), Katalonci su upisali tek dvije pobjede protiv Bavaraca. Barcelona je izgubila zadnjih šest utakmica, uz poražavajuću gol-razliku 22:4. U tom crnom nizu katalonske momčadi izdvaja se poraz 2:8 u četvrtfinalu "korona" Lige prvaka 2020.

Međutim, Barcelona će ovog puta biti jača za Danija Olma, a poznato je kako je Bayern najdraža mušterija bivšeg dinamovca. Španjolac je u dresu Leipziga zabio ukupno četiri pogotka, od kojih je tri (hat-trick) utrpao na istoj utakmici, u finalu njemačkog Superkupa 2023. Briljantnom predstavom, možda i najboljoj u dosadašnjoj karijeri, Olmo je Leipzigu osigurao veliku titulu i sebe lansirao na vrh popisa skauta najvećih europskih klubova.

Upravo je Španjolac, koji je od ljetos novi član društva s Camp Noua, bio Marcin sugovornik pred dvoboj Barcelone i Bayerna (srijeda, 21) u trećem kolu Lige prvaka. Ugledni španjolski medij podsjetio je Olma na spomenutu utakmicu, ali i napravio dosta veliki "kiks". Napisali su kako je ta titula jedina u Olmovoj karijeri na klupskoj karijeri. A dva njemačka Kupa? A pet naslova prvaka s Dinamom i tri Rabuzinova sunca (hrv Kup)?

image
IRINA R HIPOLITO/AFP7/SHUTTERSTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

- To je jedno od najljepših sjećanja koje imam. Zbog utakmice, situacije, uloga, jer je to bila prva utakmica sezone. Bila je to utakmica iz snova i jedna od najboljih uspomena iz Njemačke, bez dvojbe - rekao je Olmo za Marcu pa prokomentirao nadolazeći okršaj s Bavarcima.

- Bayern je momčad koja se jako dobro natječe. Ne samo u Bundesligi, već i u Ligi prvaka, što pokazuju godinama. Ako Barça nije pobijedila Bayern u zadnjih šest utakmica, to je dodatni motiv za nas, igranje kod kuće i u tako posebnom okruženju kao što je Liga prvaka.

Za Olma, kako kaže, straha nema. Bavarci nisu nepobjedivi što je na kraju krajeva i pokazala njihova utakmica protiv Aston Ville. Barca je ovu sezonu otvorila puno bolje nego lanjsku, no Olmo se ne želi pretjerano zaletavati s ciljevima.

image
GUILLERMO MARTINEZ Nurphoto Via Afp

- Prerano je govoriti možemo li osvojiti Ligu prvaka ili ne, još je dug put pred nama. Cilj Barçe je uvijek maksimum i Liga prvaka je prvi cilj svake godine, ali, ponavljam, još je dug put do toga. Sada imamo važne utakmice poput one protiv Bayerna pa Crvene zvezde, vidjet ćemo što će biti. Moramo ići malo po malo fokusirajući se na sljedeću utakmicu i želeći nastaviti pobjeđivati - zaključio je.

Linker
22. listopad 2024 16:15