Action Images via Reuters
'NEĆU SE UBITI AKO NE USPIJEMO...'

MA KAKVO PODCJENJIVANJE! GUARDIOLA I ZVJEZDANO POJAČANJE OD 80 MILIJUNA POSLALI KOMPLIMENTE ZAGREBU 'Dinamo je s pet igrača otraga zabio četiri gola'

Nogometaši Dinama otputovali su za Manchester (12.30), Nenad Bjelica je uoči polaska najavio veliku borbu engleskom prvaku, a sat vremena kasnije, pred novinare je na Etihadu izašao i Pep Guardiola i najavio sutrašnji okršaj s Dinamom u 2. kolu Lige prvaka.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. rujan 2019. 15:46

Pred novinare su izašli Pep Guardiola i ovoljetno pojačanje od 80 milijuna eura, Rodri iz Atletico Madrida, koji je odmah prokomentirao Dinamovu 4:0 pobjedu protiv Atalante na Maksimiru.

"Za mene ta pobjeda Dinama nije iznenađenje. Sve momčadi u Ligi prvaka su jake. Ja sam već igrao na Maksimiru i znam da je tamo atmosfera impresivna. Siguran sam da će biti jako teško, Dinamo je jako dobar", rekao je mladi Španjolac.

Nakon njega novinarima se obratio Pep Guardiola i dao velike komplimente Modrima.

"Dinamo je protiv Atalante igrao s petoricom otraga i zabio čak četiri gola. To je jako agresivna momčad, pogotovo jaka u veznom redu i uz to odlični u kontrama. Nama je dovoljno veliko upozorenje to što su pobijedili Atalantu koja je bila treća u Italiji i prošle i to mjesto drži i ove sezone. Moji igrači još je znaju ništa o Dinamu, danas ćemo ih gledati i dobro se pripremiti", najavio je Guardiola.

Action Images via Reuters/Carl Recine
Action Images via Reuters

Manchester City ove sezone slovi kao najveći favorit za osvajanje Lige prvaka.

"Ako ne osvojimo naslov, neću se ubiti. Mi u klubu stalno razgovaramo o tome, pokušat ćemo ponovno napraviti to i ove sezone, ali ako to ne uspijem, neću se promijeniti niti će moj život biti bitno drugačiji", objasnio je Pep i uputio salvu komplimenata sportašima s ovih prostora, a pogotovo hrvatskim sportašima.

"Ljudi s Balkana su nevjerojatno sportaši! Poginu na terenu u svakom sportu, košarci, nogometu, čak i u tenisu. Nevjerojatno ste talentirani. Hrvatska je imala velikih igrača i prije, poput Bobana i Šukera, a danas imate Rakitića, Modrića, i sve su to sjajni igrači", rekao je Guardiola i otkrio kako još uvijek ne zna sastav za okršaj s Dinamo na Etihadu.

"Kad igramo Ligu prvaka svi govore da su spremni i da mogu igrati. Vidjet ću danas kakvo je stanje kad odradimo trening. A Otamendi je nevjerojatan. On će igrati i ako mu je slomljeno koljeno", zaključio je jedan od naboljih trenera svijeta.

Linker
14. travanj 2024 10:49