Škupi je izborio sudar s Dinamom

 DAMIR KRAJAC Cropix
SKORO SE DOGODIO DEBAKL

Makedonci: Izbjegli smo blamažu, a prolaz protiv Dinama bila bi senzacija nad senzacijama

Mediji u Makedoniji apostrofirali su incident koji se umalo dogodio na kraju utakmice na Gibraltaru.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. srpanj 2022. 23:09

Makedonski mediji pišu o teškom prolazu Škupija u drugo pretkolo Lige prvaka i ističu da ga sada čeka "velikan Dinamo". Apostrofiraju se izjave trenera Goce Sedloskog koji ističe kako mu je to bila najuzbudljivija utakmica u karijeri te incident koji se dogodio na kraju gostovanja kod Lincoln Red Impsa na Gibraltaru.

Portal Sport 1 navodi:

"Makedonski prvak Škupi plasmanom u drugi krug kvalifikacija za Ligu prvaka osigurao je dugo nogometno ljeto te 1,3 milijuna eura, nakon što je u dvije utakmice bio bolji 3:2. Čairčani su preživjeli u Gibraltaru, iako je se skoro dogodilo čudo i sramotna blamaža, ali domaćini nisu iskoristili šanse za potpuni šok pa sada Golubove čeka dvoboj sa zagrebačkim Dinamom u drugom krugu i najmanje još dva ako ispadnu".

Podsjećaju da se Škupi u prilično dobroj situaciji:

"Poraz od zagrebačkih Modrih odvest će ih u treće kolo Europske lige, na korak do doigravanja, a ako ispadnu, igrat će doigravanje Konferencijske lige i boriti se za grupnu fazu u trećem po rangu natjecanju. Uspije li Škupi napraviti senzaciju nad senzacijama protiv Dinama, sigurno je izborio grupnu fazu u Konferencijskoj ligi, a doći će na korak do skupine Europske lige"

Makedonski sport piše kako je "Škupijeva momčad preživjela gostovanje na Mediteranu protiv Lincolna. Čairčani su u Skoplju slavili 3:0, dok su tamo poraženi 2:0 pa su se izborili za prolazak".

image

Goce Sedloski

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Izdvajaju zbivanja na kraju:

"Incidenata je bilo i nakon jučerašnje utakmice. Lincolnov stručni stožer krenuo je agresivno prema Škupijevoj klupi, pa se trener Goce Sedloski našao u bliskom kontaktu s Lincolnovim vratarom".

Gotovo svi portalu prenose izjavu Sedloskog:

- U cijeloj karijeri nogometaša ili trenera ovo mi je bila najuzbudljivija utakmica, iako smo bili u velikoj prednosti znao sam da će biti teško s obzirom da su se događale neke stvari. Čestitam svojim igračima koji su pokazali karakter i hrabrost na terenu. Golovi koje smo primili došli su nakon naših pogrešaka. U svakom slučaju, sretan sam što idemo dalje i trudit ćemo se ostvariti svoje ciljeve.

Makedonski sport ističe kako Škupiju "predstoji težak dvoboj protiv hrvatskog velikana zagrebačkog Dinama".

Linker
01. svibanj 2024 03:42