DAMIR KRAJAC Cropix
REAKCIJE NA UTAKMICU

Makedonci nakon podviga u Maksimiru: ‘Dinamo će drhtati!‘ Jedna izjava Sedloskog predstavljena kao izrugivanje

Rezultat s Maksimira 2-2 proizveo je mnogo poruga na račun hrvatskog prvaka
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 20. srpanj 2022. 08:53

Senzacionalni uspjeh prvaka Sjeverne Makedonije u Maksimiru ‘‘uzburkao‘‘ je medije u regiji. Dinamo je prije ogleda sa Shkupijem smatran apsolutnim favoritom. Stoga je rezultat 2-2 proizveo mnogo poruga na račun hrvatskog prvaka.

Nova Makedonija vodeći je dnevnik Sjeverne Makedonije, utemeljen još u vrijeme bivše države. Poput nekadašnjeg Vjesnika, Nova Makedonija vrlo šturo, gotovo bez emocija, izvještava o zagrebačkoj utakmici. Pod naslovom ‘‘Škupi remizirao na gostovanju kod favoriziranog zagrebačkog Dinama‘‘, Nova Makedonija konstatira da je ‘‘makedonski prvak ostvario povoljan rezultat pred uzvratni susret idućeg tjedna u Skoplju, a pobjednik će se vjerojatno susresti s bugarskim Ludogorecom, koji je u prvom susretu svladao irski Shamrock s 3-0‘‘. Uz ‘‘hladno izvješće‘‘ servirana je i skraćena izjava Arijana Ademija, po završetku utakmice. Prevladava dojam da Shkupi u Novoj Makedoniji ima tretman agencijske vijesti. Radi se ipak o klubu iz skopskog Čaira, gdje pretežito žive pripadnici albanske nacionalne manjine.

Portali su međutim u izvješćima bili puno razigraniji. Primjerice, Sportmedia.mk u prvi plan stavlja trenera Shkupija i naslov: ‘‘Sedloski se šalio na presici‘‘! Njegov poziv Zagrepčanima na press-konferenciji da dođu ‘‘u Skopje‘‘ na ćevapčiće Makedonci su predstavili kao izrugivanje. A Sportklub.mk pod naslovom ‘‘Kakav sram, kakav šok‘‘, uglavnom se referira na hrvatske portale, koji su Dinamov kiks doživjeli kao ‘‘neočekivani šok i veliku blamažu‘‘.

Mozzartsport pak prezentira:‘‘Dinamo šokiran u sudačkoj nadoknadi: bit će drhtanja pred gostovanje u Skoplju‘‘. Uz konstataciju – ‘‘Škupi stigao do senzacionalnih 2-2 protiv Dinama‘‘, spomenuti je portal zaključio da je ‘‘prvak Sjeverne Makedonije Škupi servirao najveće iznenađenje prvih susreta drugog kvalifikacijskog pretkola Lige prvaka‘‘.

Mediji Sjeverne Makedonije uglavnom smatraju kako je Dinamo i nadalje ogroman favorit, ali će ‘‘vječiti prvak Hrvatske morati da se znoji i drhti uoči gostovanja u Skoplju‘‘.

Linker
28. travanj 2024 03:57