CRISTINA QUICLER Afp
SMJENA NA TRONU

Maknite se Messi i Ronaldo! Stigla je nova era supernapadača na čelu s Halandom i Mbappeom

Erling Haaland i Kylian Mbappe upisali su se među strijelce na startu nove sezone Lige prvaka
Piše: SNObjavljeno: 07. rujan 2022. 17:45

Haaland je zabio dva gola u 4:0 slavlju Manchester Cityja u gostima kod Seville, dok je Mbappe zabio dva gola u 2:1 domaćoj pobjedi protiv Juventusa.

A brojke Haalanda i Mbappea u najjačem klupskom nogometnom natjecanju u najmanju su ruku impresivne. Haaland na kontu ima 25 golova u prvih 20 utakmica u Ligi prvaka, dok za usporedbu Cristiano Ronaldo u istom periodu na kontu nije imao niti jedan gol iako je rekorder natjecanja sa 140 postignutih golova ukupno. Messi je na drugom mjestu sa 125 golova u natjecanju.

image
FRANCK FIFE Afp

Ronaldo i Messi su igrači koji su posljednjih 15-ak godina dominirali svjetskim nogometom, ali čini se kako primat preuzima nova generacija napadača na čelu sa Mbappeom i Haalandom. Haaland ove sezone već ima 12 postignutih golova u 8 odigranih utakmica.

A Mbappe je postao najmlađi igrač u Ligi prvaka koji je stigao do brojke od 35 postignutih golova, srušivši pritom rekord suigrača Messija. Do te brojke je stigao u dobi od 23 godine i 260 dana, dok je Argentinac isto toliko golova zabio u dobi od 23 godine i 307 dana.

Linker
23. travanj 2024 15:53