ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
REAKCIJE NAKON POBJEDE GRAĐANA

‘Malo momčadi može dominirati protiv Manchester Cityja. Mbappe? Njegov izostanak ne može biti alibi‘

Nakon plasmana Manchester Cityja u finale Lige prvaka oglasili su se glavni protagonisti
Piše: HinaObjavljeno: 05. svibanj 2021. 08:02

Igrači Manchester Cityja su u utorak u uzvratnom polufinalnom dvoboju na svom terenu svladali Paris Saint-Germain s 2-0 (1-0), te tako potvrdili 2-1 pobjedu iz prvog susreta igranog u Parizu prije šest dana. Oba pogotka za City postigao je Mahrez (11, 63).

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola: "Ovo je prvo finale Lige prvaka za naš klub i zbog toga sam vrlo ponosan. Želim pohvaliti i igrače koji večeras nisu igrali. Svi su oni zaslužili da budu u momčadi, svi su dali svoj doprinos i sada je vrijeme za slavlje. Nakon toga moramo osigurati naslov u Premier ligi i onda ćemo imati dva ili tri tjedna da se pripremimo za finale LP.

Trener PSG-a Mauricio Pochettino: "Igrali smo onako kakav je bio plan. Počeli smo dobro, dominirali, stvarali šanse, a malo je momčadi koje mogu dominirati protiv Manchester Cityja. Ponekad trebate imati sreće u određenim trenucima. S druge strane, oni su zabijali dok smo mi igrali visoki presing. Čestitam Manchester Cityju na fantastičnoj sezoni, a ujedno ponosan sam na svoje igrače. Naravno da je loše što nismo mogli računati na Kyliana Mbappea, ali to nam ne može biti alibi".

Dvostruki strijelac Riyad Mahrez: "Nismo bili dobri u prvom poluvremenu, ali vodili smo 1-0 i imali smo dobar osjećaj. U nastavku smo odigrali dobro, mogli smo zabiti i više golova. Naš plan nije bio da igramo na kontre, ali oni su nas morali pritisnuti, a mi smo stvarno dobri u kontranapadima".

Branič Manchester Cityja Kyle Walker: Finale Lige prvaka, za dečka iz Sheffielda to je nešto o čemu možete samo sanjati. Naša obrana odigrala je stvarno dobro protiv ekipe koja ima takve talente. Blokirati udarac, za mene je kao zabiti gol".

Linker
20. travanj 2024 02:19