Kevin De Bruyne je svojim golom otvorio sinoćnju utakmicu

 PAUL ELLIS Afp
EKSPLOZIJA GOLOVA

Manchester City i Real su ušli u povijest Lige prvaka, ali jedan dvoboj ipak nisu uspjeli nadmašiti

Sinoćnja utakmica spada među najefikasnije oglede u povijesti Lige prvaka.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 27. travanj 2022. 09:48

Sjajnu su utakmicu odigrali sinoć Manchester City i Real Madrid. Svi sportski zaljubljenici mogli su uživati u igri i jedne i druge momčadi, a konačnih 4:3 je pokazao da su i strijelci bili raspoloženi.

Ovo je 30. sezona od kada je Kup prvaka preimenovan u Ligu prvaka, a u tom razdoblju u polufinalima nikada nije bilo više od 7 golova na jednoj utakmici. No, ne drže City i Real sami rekord, sinoćnja utakmica se priključila dvjema ranijima koje su završile rezultatom 5:2. Prvu takvu odigrali su Ajax i Bayern 1995. godine, a to je bila uzvratna utakmica tog dvoboja. Prvi je završio bez golova, a u drugom su Nizozemci deklasirali Bavarce i otišli u finale u kojem su s 1:0 pobijedili Milan.

Drugi dvoboj s rezultatom 5:2 dogodio se prije 4 godine. Liverpool je u prvoj utakmici ogleda s Romom pobijedio s 5:2 te tu prednost spašavao u uzvratu koji je završio s 4:2 za Talijane. Liverpool je u finalu te godine izgubio od Reala s 3:1.

Ako bi tražili rezultat 4:3 u polufinalu, morali bi se vratiti u 1982. U tadašnjem Kupu prvaka CSKA iz Sofije je u prvoj utakmici polufinala s 4:3 pobijedila Bayern, ali su Bavarci u drugoj utakmici bili neumoljivi i slavili s 4:0. U finalu je te godine s minimalnih 1:0 slavila protiv momčadi iz Munchena.

Rekord po broju golova u polufinalu ipak drže Eintracht Frankfurt i Glasgow Rangers. U polufinalu Kupa prvaka 1960. godine njemačka je momčad u prvoj utakmici pobijedila s čak 6:1 da bi u uzvratu palo još više golova - čak 9. Opet je Eintracht bio bolji sa 6:3, a da i finale bude rekordno pobrinuo se madridski Real koji je pobijedio Eintracht s čak 7:3.

Spomenimo i najuvjerljiviju pobjedu u nekom polufinalu. U glavnoj ulozi bio je Real koji je 1964. u uzvratnoj utakmici s čak 6:0 pobijedio Zurich. U prvom ogledu bilo je 2:1 za Madriđane koji te godine ipak nisu osvojili naslov prvaka Europe jer su u finalu izgubili od Intera s 3:1.

Linker
25. travanj 2024 17:47