REUTERS/Sergei Karpukhin
IZNENAĐENJE KOLA

MATIRAO JE REAL NA LUŽNJIKIJU, ZABIO GOL KARIJERE I POSTAO JUNAK VEČERI Madriđani ovo ne pamte 11 godina: Evo kako je Vlašić komentirao noć iz snova

SKUPINA G CSKA je u Moskvi predvođen sjajnim hrvatskim veznjakom svladao aktualnog prvaka Europe
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. listopad 2018. 10:14

Nikola Vlašić srušio je prvaka Europe, mladi hrvatski reprezentativac matirao je Real na Lužnikiju, zabio gol karijere i bio junak večeri.

Madriđani su imali daleko veći posjed lopte i tri pogođena okvira vrata, no nisu probili obranu Moskovljana, koji su rano poveli i na kraju euforično proslavili veliki rezultat. CSKA nakon dva kola G skupine sa četiri boda drži prvo mjesto.

Toni Kroos je krivo vraćao loptu, Nikola Vlašić izvrsno je reagirao, presjekao dodavanje, varkom tijela izbacio iz igre Varanea te sa petnaestak metara ljevicom pogodio lijevi donji kut Keylora Navasa. U 65. sekundi, već 11 godina u elitnom natjecanju Real nije primio brži gol. No, Vlašić nije samo odlično krenuo nego je dobro i nastavio, imao je još nekoliko zapaženih akcija, iako se CSKA pretežno branio. Kad bi došli u kazneni prostor, pogotovo on i Čalov, bili su opasni. Nikola je golem doprinos dao i u defenzivi, oduzeo brojne lopte, u dva kola drugi put je igrač susreta, nakon gostovanja u Plzenu, no ovo je bila njegova utakmica života i naznaka daleko većih mogućnosti. Kojima se može radovati i Zlatko Dalić... Vrhunski je odgovorio na izazov nadmetanja s braniteljem krune.

- Kad sam zabio teško mi je bilo zamisliti da će moj gol ostati jedini - komentirao je presretni Vlašić, dodajući:

- Počeli smo utakmicu prema planu. Moj pogodak? Vidio sam loše dodavanje, ubrzao, presreo loptu, prošao i pucao. No, i nakon toga smo bili svjesni da je Real najjača momčad na svijetu, koja je snažno napadala. Morali smo igrati kompaktno, posebice u obrani, te ne dopustiti im da imaju puno prekida blizu kaznenog prostora, što smo i učinili. Zaslužili smo pobjedu.

Real, oslabljen neigranjem Balea, Sergija Ramosa, Marcela i Isca, te odlukom treneru Julena Lopeteguija na startu i bez Luke Modrića, trebao je vremena da pohvata konce i dođe do prvih šansi. Na kraju je ostao šokiran. Casemiro je šutem iz daljine zatresao desnu vratnicu, a potom i Benzema glavim gredu. Osim toga najopasnije akcije dodatno su pokazale da je Real bio krivo nasađen jer zaključio ih je desni bek Carvajal udarcima lijevom nogom.

Zbog ozljede već u 43. minuti upravo on morao je s terena. Realova terenska kontrola svela se na “mrtav posjed“, Luka Modrić ušao je u igru u 58. minuti, bio je aktivan, ali niti on ništa bitno nije promijenio. Jednom je Modrić pucao glavom, no najbolje šanse dogodile su se duboko u završnici, Mariano Diaz je pogodio stativu, a Varane u posljednjem napadu gostiju imao priliku glavom sa pet metara, međutim nije naciljao okvir vrata.

Nespremni Modrić

CSKA je u drugom dijelu režirao nekoliko situacija u kojima je mogao izvesti i opasnije akcije, a najkonkretniji je bio udarac Slovenca Bijola koji je zaustavio Keylor Navas. Mlada ekipa CSKA natjerala je Julena Lopeteguija na očaj, u tri vezane utakmice Kraljevski klub ima dva poraza i jedan remi, što je nije dogodilo od Fabia Capella 2007. godine. Teška pitanja stoje pred trenerom. CSKA će pamtiti ovu večer, ali i iskusni vratar Igor Akinfejev, koji je zbog vrijeđanja suca isključen na kraju susreta.

- Nismo zabili brojne prigode. Ovo nisu lagani trenuci, ali kao što protiv Rome nismo bili fantastični, tako ni sada nismo loša momčad - komentrao je Lopetegui, te dometnuo.

- Modrić nije bio spreman za svih 90 minuta.

- Ovaj poraz nije fer - zavapio je stoper Nacho.

Linker
04. svibanj 2024 19:03