Hasan Salihamidžić

 JVORGEN FROMME Dpa Picture-alliance Via Afp
VIDI SE NERVOZA

Matthäus: Pa ovaj u Bayernu kao da je pao s Marsa!; Salihamidžić: Ne zanima me što taj ‘stručnjak‘ priča

Sportski direktor Bayerna jasno je dao do znanja da ga TV-komentari zvijezde ne zanimaju.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. veljača 2022. 13:52

Ne ide nogometašima minhenskog Bayerna od ruke u posljednjih nekoliko dana. Nakon što su za vikend teško poraženi na gostovanju kod Bochuma (4:2) u Bundesligi, ove srijede snašao ih je remi u Salzburgu (1:1) u prvom susretu osmine finala Lige prvaka. Naravno, ništa nije izgubljeno, Bavarci će i dalje biti ogromni favoriti u uzvratu na Allianz Areni za tjedan dana, ali teško se oteti dojmu da je Bayern još jednom podbacio. Da nije bilo pogotka Kingsleyja Comana u 90. minuti, pisao bi se izabranicima Juliana Nagelsmanna još jedan poraz. Ovako je barem završilo neodlučeno...

Da je u Bayernu prisutan određeni oblik nervoze bilo je jasno već nakon Bochuma, gdje su njemački prvaci primili četiri komada u prvom poluvremenu. A nakon gostovanja u Austriji oglasio se i sportski direktor kluba Hasan Salihamidžić. Osvrnuo se Braco na kritike koje je spram Bayernove obrane uputio legendarni Lothar Matthaus, stručni komentator na jednoj njemačkoj televiziji.

- Naravno da Matthaus mora nešto reći, pa on je stručnjak - rekao je u pomalo ironičnom tonu Salihamidžić za DAZN, nositelja TV-prava za Ligu prvaka u Njemačkoj.

- Znamo da griješimo u obrani, nije to neka novost, kao ni to da ne igramo dobro. Nije me brigra što taj "stručnjak" govori. Stojimo iza svojih igrača, komuniciramo s njima i bodrimo ih, a to što Lothar govori, uopće me ne zanima - bio je jasan Salihamidžić.

Inače, Matthaus je posebno kritizirao stopere, Upamecana i Hernandeza te naglasio da Bayern s njima nije dobio kvalitetu u odnosu na cijenu koliku je platio za njih dvojicu.

- Upamecano mi izgleda malo prepadnut. Konstantno ispada i izgleda na terenu kao da je pao s Marsa. Ovdje je sedam-osam mjeseci. Koliko mu još treba dati vremena da se navikne? Ima dosta iskustva u Bundesligi, ali je već napravio toliko grešaka da ne daje nikakvu sigurnost suigračima - rekao je Matthaus

Linker
25. travanj 2024 09:11