ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
SADA JE JASNO

Mbappe nakon pobjede progovorio o Messiju, otkrio zbog čega mu je dopustio da izvede jedanaesterac

Najboljim igračem utakmice PSG-a i RB Leipziga imenovan je Kylian Mbappe usprkos promašenom penalu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. listopad 2021. 08:04

Paris Saint-Germain je na Parku prinčeva opravdao status favorita, ali mu je RB Leipzig prilično otežao posao.

- Kad smo gubili 1:2, pokazali smo karakter, kao što smo činili cijelu ovu sezonu. Znamo da postoje stvari koje treba popraviti, i to će se dogoditi s vremenom. Ali mislim da moramo pohvaliti igrače, jer su bili vrlo dobri. Bila je to teška utakmica, no sretni smo što smo osvojili tri boda. Bilo je važno pobijediti i preuzeti vrh ljestvice. Bilo je teško protiv vrlo dobre momčadi, ali zaslužili smo pobjedu – naglasio je Mauricio Pochettino, trener Parižana.

Iako je Lionel Messi po 34. put u jednoj utakmici Lige prvaka postigao najmanje dva pogotka, igračem utakmice proglašen je Kylian Mbappe, i to unatoč promašenom penalu u nadoknadi.

- Bio je uključen u sve što je bilo dobro u igri PSG-a. Pokazao je i veliko liderstvo kad su bili u negativnom rezultatu. Messi je bio sjajan, ali Mbappe je bio srce momčadi – rekao je UEFA-in tehnički promatrač Tim Cahill.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

A mladi francuski napadač priznao je da je posao bio težak.
- Svaka utakmica u Ligi prvaka je takva. No, pobijedili smo kod kuće, pred našim navijačima, i to je važno. Mislim da nismo igrali loše. Bilo je nekih dobrih stvari, neke možda i nisu bile dobre, ali kad igraš protiv dobrih momčadi uvijek bude i stvari koje nisu tako dobre – izjavio je Kylian Mbappe.

Otkrio je i zašto je Messiju prepustio prvi kazneni udarac. Argentinac ga je realizirao Panenkom, dok drugog Mbappe nije iskoristio.
- To je normalno, to je poštovanje. On je najbolji igrač na svijetu, privilegija je što igra kod nas, uvijek sam to govorio. Bio je penal, on ga je izveo. Kod drugog mi je rekao neka ja pucam – objasnio je.

U RB Leipzigu su bili razočarani ishodom, smatrali su da su zaslužili više u Francuskoj.
- Igrali smo dobro, imali smo puno dobrih trenutaka, i teško je prihvatiti ovaj rezultat. Imali smo utakmicu u svojim rukama kad smo vodili 2:1, oni nisu bili opasni tada. Moramo prihvaćati stvari korak po korak. Ne smijemo raditi pogreške u ovom natjecanju ako želimo u njemu ostati – kazao je trener gostiju Jesse Marsch.

Linker
19. travanj 2024 23:12