Pep Guardiola

 YASIN AKGUL Afp
ZA SVE JE KRIV TOURÉ

Menadžer tvrdi da su afrički šamani prokleli Guardiolu: ‘Sad je gotovo, kletva je skinuta‘

"Želim se ispričati zbog svega. Vrijeme je da ova gorčina prestane", rekao je Dmitrij Seluk
Piše: SNObjavljeno: 11. lipanj 2023. 14:15

Nakon sedam godina i potrošenih više od milijardu eura na pojačanja, Pep Guardiola je konačno osvojio trofej Lige prvaka s Manchester Cityjem. Iako je i ranije imao odličnu ekipu i neograničeni budžet za pojačanja, do sada to nije uspio, a izgleda da su za sve bili krivi afrički vračevi.

Tako barem tvrde Dmitrij Seluk, bivši menadžer Yayé Tourea. Pep i City su donedavno bili pod kletvom koja je krenula još kada je Španjolac stigao u klub. Iako je Toure kao jedan od najboljih afričkih igrača svih vremena te 2016. bio velika zvijezda, Guardiola ga je već u prvoj sezoni otpisao i nije ga registrirao za Ligu prvaka.

To je razbjesnilo i Tourea, koji je do tada bio jedan od najboljih igrača Cityja, i njegovog menadžera koji je kasnije otkrio kako je Guardiola tom prilikom proklet. Seluk je rekao kako je Guardiola ovim potezom okrenuo cijelu Afriku protiv sebe.

- Siguran sam da će se afrički šamani ujediniti i neće mu dozvoliti da osvoji Ligu prvaka. Bit će ovo Guardiolina kletva iz Afrike! Vrijeme će pokazati jesam li u pravu ili ne. To što je na ružan način okončao Toureovu karijeru u Cityju nije greška, već ozbiljan zločin. Pep, bumerang će se vratiti. Vidjet ćeš što sve afrički šamani mogu. Zapamti ovo - prijetio se Seluk.

Izgleda da je kletva učinila svoje. Guardiola godinama nije mogao ništa u Ligi prvaka. Iako bi imao odličnu ekipu, uvijek je nešto nedostajalo za iskorak. Sve do ove godine. Zanimljivo, nedavno je Seluk rekao kako je kletva skinuta.

- Želim se ispričati zbog svega. Vrijeme je da ova gorčina prestane. Znam da i Yaya osjeća isto i ne želi ništa drugo osim uspjeha Cityju. Mogu reći da su šamani skinuli kletvu i da će City osvojiti Ligu prvaka s Pepom - rekao je nedavno Seluk.

Toure se pak od svega ogradio i rekao kako njegov nekadašnji agent priča gluposti.

- Mediji citiraju mojeg bivšeg agenta o kletvi. Molim vas da me ne povezujete s ovim glupostima i stereotipovima o afričkim kletvama - jasan je bio Toure.

Linker
17. svibanj 2024 08:53