JACK GUEZ Afp
POGLED NA BROJKE

Messi i Mbappe ruše rekorde! Argentinski čarobnjak se odvojio od Cristiana Ronalda

Lionel Messi i Kylian Mbappe pamtit će uspješnu večer i utakmicu protiv Maccabi Haife
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 15. rujan 2022. 14:12

Cristiano Ronaldo očajnički je pokušavao pronaći klub s kojim bi ove sezone igrao u Ligi prvaka, barem su tako sugerirala brojna medijska izvješća u kojima se tvrdilo da ga njegov agent Jorge Mendes nudi Chelseaju, Napoliju, Sportingu...

Međutim, Portugalac je ostao u Manchester Unitedu koji se ove sezone natječe u Europskoj ligi, dok je njegov najveći suparnik Lionel Messi u dresu Paris Saint-Germaina nastavio obarati rekorde u elitnom europskom natjecanju.

Argentinac je u srijedu postigao izjednačujući pogodak na gostovanju kod Maccabi Haife. Bio mu je to 39. klub protiv kojeg je zabio gol u Ligi prvaka, te je sad samostalni vlasnik rekorda kojeg je sve do srijede dijelio s Ronaldom. Portugalski as ostao je na 38 klubova kojima je u tom natjecanju tresao mrežu.

No, to nije sve. Messi je u srijedu po prvi put postigao pogodak protiv kluba iz Izraela, što znači da je zabio protiv barem jednog od klubova iz 19 različitih država s kojima se dosad susretao u Ligi prvaka.

Još jedan rekord Messi je postavio time što je zabio u 18. uzastopnoj sezoni u Ligi prvaka. Prvi pogodak bio mu je za Barcelonu protiv Panathinaikosa 2. studenoga 2005. godine. Barcelona je tada slavila s 5:0, a na vratima grčke momčadi bio je hrvatski vratar Mario Galinović.

Nije samo Messi u srijedu rušio rekorde, priključio mu se i klupski suigrač Kylian Mbappé. On se golom protiv Maccabi Haife izjednačio s Edinsonom Cavanijem na vrhu ljestvice najboljih strijelaca PSG-a u europskim klupskim natjecanjima.

Mbappé je od dolaska u Pariz iz Monaca 2017. godine zabio 30 golova u 46 utakmica Lige prvaka, dok su Cavaniju za to ostvarenje trebala 54 nastupa između 2013. i 2020. godine.

Neymar je svojim golom u Izraelu stigao na treće mjesto s 21 pogotkom, dok je na 20 ostao Zlatan Ibrahimović. Messi je pak šestim golom ušao u Top 10 PSG-ovih strijelaca u eliti.

Linker
24. travanj 2024 02:17