FRANCK FIFE Afp
KRALJ OSTAJE KRALJ

Messi obožava Engleze, u 35 utakmica utrpao im je 27 golova: ‘Još uvijek se prilagođavam novoj momčadi‘

Svi moramo rasti zajedno, poboljšavati se i davati sve od sebe - rekao je Messi
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 29. rujan 2021. 08:02

PSG nikada do sinoć nije uspio pobijediti Manchester City. Međutim, PSG nikada prije nije u postavi imao Lea Messija, koji obožava igrati protiv Cityja, kao i protiv engleskih klubova. Sjajni Argentinac igrao je protiv Cityja sedam puta u karijeri, slavio je čak šest puta, a samo jednom bio poražen. U tih sedam utakmica zabio je čak sedam golova, uz tri asistencije. Koliko je to veliki doseg potvrdit će i činjenica da je samo Jamie Vardy zabio Cityju - otkako ga vodi Guardiola - više golova. Napadač Leicestera zabio ih je devet, ali u ukupno 18 utakmica.

Messi, dakle, obožava klubove iz Premier lige, Protiv njih je u 35 utakmica zabio čak 27 golova, uz osam asistencija. Arsenalu je devet zabio u samo šest utakmica, Man. Unitedu četiri (6), Chelseaju tri (10), Liverpoolu 2 (4), baš kao i Tottenhamu (2).
"Jako sam sretan što sam zabio", rekao je Messi za Canal+.

image
FRANCK FIFE Afp

"Ovo mi je bila tek druga utakmica na ovom stadionu, a bio sam i ozlijeđen. Prilagođavam se svom novom timu. Što više igramo zajedno, to će naš odnos biti bolji. Svi moramo rasti zajedno, poboljšavati se i davati sve od sebe. Manchester City je veliki protivnik. Bilo nam je jako važno dobiti meč nakon našeg remija protiv Bruggea. Ova pobjeda jako je važna za nas."

Pep Guardiola je nešto rekao o Messijevoj igri.

"Nemoguće je kontrolirati Lea 90 minuta. Nije puno bio u dodiru s loptom, vraća se iz ozljede i treba mu vremena za puni ritam. No, kad ima loptu u nogama uglavnom je nezaustavljiv."

Zanimljivo je pogledati Messijeve ocjene u svjetskim medijima. L'Equipe mu je dao šesticu (Donnarumma, Verratti i Gueye su dobili po 8), Gazzetta ga je ocijenila sa 7 (nitko nije dobio više od toga), a Daly Mail sa 7,5. Tu je Gueye dobio 8.

Linker
23. travanj 2024 15:40