Slavlje igrača iz Klaksvika

 Screenshot
POTPUNI DEBAKL PRVAKA

Mjestašce od 5.000 stanovnika slavi najveću senzaciju kvalifikacija Lige prvaka i svog neočekivanog junaka!

Uložio je mađarski prvak 6,7 milijuna eura u pojačanja, ali je zapeo već na prvoj prepreci.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. srpanj 2023. 07:15

Mađarski Ferencvaroš želio je ove godine ponoviti uspjeh iz 2020. godine kad je sudjelovao u skupini Lige prvaka s Barcelonom, Juventusom i kijevskim Dynamom.

Uložio je mađarski prvak 6,7 milijuna eura u dovođenje pojačanja za ostvarenje tog cilja, ali je zapeo već na prvoj prepreci. Osvajač Kupa velesajamskih gradova iz 1965. godine poprilično se osramotio ispadanjem od predstavnika Farskih Otoka.

Klaksvikar Itrottarfelag je u prvom susretu na domaćem terenu odigrao bez pogodaka, da bi u uzvratu u Budimpešti u srijedu slavio s uvjerljivih 3:0 i izborio prolaz u 2. pretkolo u kojem će mu suparnik biti švedski Hacken.

Klaksvik je inače grad svega pet tisuća stanovnika, a dva je pogotka za prolaz u sljedeće pretkolo domaći dečko Arni Frederiksberg.

Treći gol zabio je Luc Kassi iz Obale Bjelokosti, no pravi junak Klaksvikar Itrottarfelaga bio je 31-godišnji švedski vratar Jonatan Johansson koji se umirovio prošle godine.

Ipak, brzo je shvatio da mu nogomet nedostaje, pa se aktivirao u norveškom petoligašu Stojrdals Blinks, da bi se ove godine vratio među vratnice nakon što su se Klaksvikar Itrottarfelagu ozlijedila oba golmana.

U prvenstvenoj utakmici u svibnju za Klaksvikar je zaigrao trener vratara Geza Turi koji je s 49 godina postao najstariji aktivni europski vratar u najvišim europskim ligama.

Linker
03. svibanj 2024 20:24