Josip Šutalo
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PO ČUDO ZA LIGU PRVAKA

Mlada nada Dinama napokon na najvećoj sceni? Evo kako Krznar planira presložiti ranjenu momčad za Šerif

Još je zanimljivo da bi se Krznar mogao odlučiti zaigrati u formaciji s dva napadača...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. kolovoz 2021. 06:56

Da je dobro, nije... Jučer je na press konferenciji uoči dvoboja sa Šerifom trener Modrih Damir Krznar kazao kako je nastup Kristijana Jakića neizvjestan zbog ozljede.

U međuvremenu se pojavila priča da problem nije samo u ozljedi nego da je Jakić ljut što ga Dinamo ne pušta u Eintracht. Krznar o tome ništa nije pričao, negdje se nada da će vrlo bitni igrač vezne linije biti na raspolaganju. Kada tako zbori, onda možemo zaključiti da možda i bude. A možda i neće...

Koliko poznajemo Jakića stisnut će on zube, ako treba primiti “injekcije i infuzije” samo da zaigra. Međutim, ako je došlo do teških poremećaja odnosa između njega i Krznara, onda će izostati. Kao što smo najavili neće biti niti Ademija, on će početak priče gledati s klupe, nije još posve spreman za ratničku utakmicu na “sve ili ništa”. Što ako se ipak dogodi da Dinamo mora bez svoja dva najveća ratnika vezne linije, kapetana Arijama Ademija i Jakića? Onda će u vezu Bartol Franjić, no u tom slučaju se otvara problem s obranom.

Nema Lauritsena i Perića zbog ozljeda. Po onome što saznajemo, Josip Šutalo je sjajno odradio posljednje treninge, spreman je ako zatreba, on može popuniti stopersku poziciju. Uz Theophilea i Moubandjea. Možda Franjić i ostane u obrani, onda će u vezni liniju Mišić, ima raznih kombinacija.

Nije Krznar, što je sasvim logično kako ne bi otkrivao karte suparniku, kazao niti hoće li Modri krenuti s trojicom ili četvoricom u posljednjoj liniji. Nama se ipak čini da će krenuti s trojicom, ako će Jakić biti spreman za teški boj, onda će ona izgledati Theophile-Franjić-Moubandje.

Ostali dio momčadi je znan, igrat će najbolji. Još je zanimljivo da bi se Krznar mogao odlučiti da igra u formaciji s dva napadača, a to bi značilo da bi uz Petkovića trebao zaigrati Duje Čop. Dinamo trebaju pogoci, a uz to, Čop je taj koji može visokim presingom stiskati obranu Šerifa.

image
Vjerojatni sastav Dinama
SPORTSKE NOVOSTI

Linker
19. svibanj 2024 13:36