GNK Dinamo
REAKCIJE IZ SVLAČIONICE

Mladi dinamovac u euforiji: ‘Ovo mi je najstresnija utakmica! Gdje je kraj? Nema ga! Mi idemo do kraja‘

Penali, bilo je malo više koncentracije kod nas, sretan sam da smo se plasirali dalje - rekao je Mamić
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. kolovoz 2020. 23:44

Dinamo je u drugom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka nakon drame jedanaesteraca (6-5) uspio svladati rumunjski Cluj. Utakmica je završila rezultatom 2-2, nakon što je Dinamo vodio 1-0 i 2-1 i imao još dvije sjajne prilike, no domaćin je oba puta uspio izjednačiti, pri čemu je pogodak za 2-2 zabio u sudačkoj nadoknadi.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca Dinamo je slavio sa 6-5, a odluka je pala u sedmoj seriji kada je Boli prebacio cijeli gol. Rumunji su u petoj seriji imali meč loptu kada je Balgradean obranio Gojakov udarac, no Livakvić je spasio Dinamo zaustavivši udarac Golofca.

Nakon susreta svoje dojmove iznio je i trener Zoran Mamić.

- Moram čestitati momčadi na zasluženom plasmanu u idući krug. Teška utakmica, Cluj je dobra momčad, pogotovo u tom segmentu igre koji smo naglašavali i ranije. Milijun lopti i ubačaja u kazneni prostor gdje imaju agresivne i dobre skakače, mi smo se dobro branili, ali se isključenjem doveli u tešku poziciju. Ali i tada nisam sumnjao da ćemo doći do prilika u regularnom dijelu i to se dogodilo. Zabili smo pogodak, mogli i treći, a onda smo primili šokantan gol u nadkonadi što je bio veliki psihološki udarac, ali vjerovali smo da možemo izdržati tih 30 minuta, možda i zabiti gol. Nismo im dopustili puno prilika u tom dijelu utakmice, a penali, bilo je malo više koncentracije i snage kod nas, i evo, sretan sam da smo se plasirali dalje.

- Puno živaca je trebalo na kraju. U prvom smo dijelu stvorili dobre prilike i trebali smo možda voditi s kojim golom razlike više, a onda se dogodila ta greška kada smo ostali s igračem manje, ali dečki su sve izgurali do kraja. Mislim da smo zasluženo prošli dalje jer smo bolje ekipa - rekao je Mario Gavranović.

- Ovo mi je najstresnija utakmica u karijeri, ali, mi smo Dinamo i uvijek se borimo do kraja. Još jednom smo pokazali da se borimo kao lavovi i da ćemo tako nastaviti dalje. Gdje nam je kraj? Nema kraja, mi idemo do kraja - govorio je Gvardiola nakon drame u Rumunjskoj.

Linker
19. travanj 2024 12:41