Roko Šimić slavi gol protiv Benfice

 PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
IGRAČ UTAKMICE

Mladi Vatreni je hit večeri: ‘Ovo je stvarno poseban osjećaj! Moj tata je osvojio Ligu prvaka prije 16 godina‘

Roko Šimić je predvodio najmlađu momčad u povijesti Lige prvaka do pobjede
Piše: SNObjavljeno: 20. rujan 2023. 23:38

Salzburg je upisao veliku pobjedu na startu Lige prvaka. Austrijski klub je u gostima pobijedio Benficu (2:0), a jedan od junaka utakmice bio je Roko Šimić.

Mladi hrvatski napadač zauzeo je svoje mjesto u vrhu napada Salzburga, a u 15. minuti realizirao je jedanaesterac i doveo svoju momčad u vodstvo. Šimić je golu dodao i asistenciju i to u 51. minuti kada je nesebično poslužio Oscara Gloukha koji je postavio konačnih 2:0.

Šimićev pogodak pogledajte OVDJE, a asistenciju OVDJE.

Salzburgu su tako tri boda donijeli igrači koji zajedno imaju 39 godina - Šimić ima 20 godina, a izraelski ofenzivni veznjak je godinu dana mlađi. To nije čudno jer su Austrijanci večeras srušili rekord Lige prvaka izvevši od prve minute najmlađu momčad u povijesti ovog natjecanja. Prvih 11 Salzburga prosječno je staro 21 godinu i 183 dana.

image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

- Jako sam ponosan, prije svega na momčad, ali i na pobjedu te moj gol. Prije 16 godina moj otac je osvojio Ligu prvaka, a danas sam ja pobijedio u jednoj utakmici Lige prvaka. To je stvarno poseban osjećaj - rekao je nakon utakmice Šimić kojeg je UEFA službeno proglasila igračem utakmice.

image
Sofascore
Statistika: Sofascore

‘Bio je uključen u oba gola Salzburga i pokazao je veliki trud na terenu, bilo s loptom, bilo bez nje‘, stoji u pojašnjenju UEFA-inog tehničkog panela.

Šimić je na Sofascore ocijenjen sa 8,4, a bolji od njega je bio samo vratar Salzburga Alexander Schlager koji je dobio ocjenu 8,5. U svim austrijskim medijima se njih dvojica ističu kao najbolji igrači utakmice, a OE24 ističe smirenost koju je imao pri izvođenju jedanaesterca kojeg je mirno pospremio u donji lijevi vratarov kut.

Linker
28. travanj 2024 14:57