Lirim Kastrati
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
OBJAVA S MAKSIMIRA

Modri dobili odbijenicu: Igraču Dinama zabranjen odlazak na ključnu utakmicu za plasman u Ligu prvaka!

‘Moldavija je Lirimu Kastratiju, državljaninu Kosova, odbila odobriti vizu za ulazak uzemlju‘.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. kolovoz 2021. 19:06

Lirim Kastrati neće moći igrati prvu utakmicu play-offa Lige prvaka između Šerifa Dinama u Tiraspolu (utorak, 21.00). GNK Dinamo se u nedjelju oglasio priopćenjem i objasnio što se dogodilo.

"Ovim putem obavještavamo javnost i navijače o tome da je GNK Dinamo prema Moldaviji prije nekoliko dana uputio zamolbu da moldavska država igraču prve momčadi Dinama Lirimu Kastratiju, inače državljaninu Kosova, odobri izdavanje vize za ulazak u Moldaviju s ciljem sudjelovanja igrača u utakmici play-offa UEFA Lige prvaka između Sheriffa i Dinama.

Nakon intenzivnih kontakata kluba s Hrvatskim nogometnim savezom i UEFA-om, u nedjelju smo dobili odgovor da moldavska država ne može odobriti ulazak igrača Lirima Kastratija u Moldaviju.

GNK Dinamo izražava žaljenje zbog toga što igrač prve momčadi nije dobio pozitivan odgovor u kontekstu putovanja u Moldaviju kao igrač GNK Dinamo na službenu utakmicu kvalifikacija za Ligu prvaka te što angažman HNS-a te UEFA-e kao krovne europske nogometne organizacije također nije rezultirao pozitivnim odgovorom.

Igrač Dinama nažalost zbog političkih razloga nije dobio mogućnost doći u priliku realizirati svoje sportske ciljeve.

Zahvaljujemo Hrvatskom nogometnom savezu, UEFA-i te nogometnom savezu Moldavije na uloženim naporima u rješavanju ovog problema.

GNK Dinamo", stoji u maksimirkom priopćenju.

Linker
01. ožujak 2024 05:52