ANGEL MARTINEZ
PORAZ KOJI STRAŠNO BOLI

Modrić brutalno iskren nakon debakla, otkrio i što im je rekao Zidane: ‘Ovo nije dostojno Lige prvaka!‘

‘Nedostajalo nam je samopouzdanja, ali moramo biti bolji, sada se moramo pokrenuti, nema žaljenja...‘
Piše: Ivan Knežević/Sportske novostiObjavljeno: 21. listopad 2020. 22:34

Kakav je to bio šok za Real kojeg je u prvoj utakmici u skupini LP Šahtar porazio s 3:2 usred Madrida. Na odmor su domaći otišli sa čak 0:3, a VAR im oduzeo bod u zadnjim minutama.

Šahtar je imao sjajno prvo poluvrijeme, pogotovo 20-godišnji Tete, isti onaj Brazilac koji je duboko u sudačkoj nadoknadi prošle godine utihnuo cijeli Maksimir kada je zabio jedanaesterac, koji je Dinama koštao proljeća u Europi. U 29. minuti međutim kreće predstava Tetea.

Prvo zabija za 1:0, precizno s ruba šesnaesterca. Na 2:0 je povisio Varane koji je poslao loptu sam u svoju mrežu nakon što je Courtois obranio udarac Tetea, a desetak minuta poslije 20-godišnji Brazilac vrlo atraktivno petom asistira za Solomona, koji postavlja 3:0 prije predaha.

image
GABRIEL BOUYS

Zidane je za razliku od četiri izmjene na poluvremenu koje je napravio prošli vikend protiv Cadiza, ovoga puta zamijenio samo Rodryga za Benzemu. Ozlijeđeni Sergio Ramos je itekako nedostajao kod Los Blancosa. Madriđani su puno bolje ušli u drugo poluvrijeme i zabili već u 54. minuti, strijelac kapetan Vatrenih Luka Modrić.

Zabio je jedan od najljepših pogodaka karijere, iskoristio malo slobodnog prostora i lansirao sjajan udarac s preko 20 metara udaljenosti i pogodio uz desnu vratnicu. Vrlo sličan pogodak onome na Mundijalu u Rusiji protiv Argentine, neki će možda reći i bolji zbog veće udaljenosti i više putanje. Vratar Trubin ostao je ukopan.

image
Statistika Luke Modrića protiv Šahtara
SOFASCORE
Statistike omogućio: Sofascore

Real je brzo nakon smanjio na 3:2 preko Viniciusa, ali više od toga unatoč konstantnom pritisku nisu mogli. Na kraju su i izjednačili, ali VAR je zbog zaleđa poništio pogodak Valverdea za 3:3.

Zanimljivo je bilo čuti Luku Modrića nakon susreta...

"U prvom poluvremenu nismo bili dostojni Lige prvaka!", bez uvijanja je poručio Luka i objasnio:

"Očito je da se moramo popraviti, nedostajalo nam je i samopouzdanja, i sada se moramo pokrenuti, ne smijemo gubiti vrijeme žaleći nad ovim što smo napravili", kazao je Modrić.

Hrvatski kapetan otkrio je i što je igračima Reala u poluvremenu rekao Zinedine Zidane.

"Trener nam je rekao da moramo više pritiskati, stajati kompaktnije i u drugom poluvremenu smo to i napravili, zabili smo dva gola, ali to nije bilo dovoljno. Težak je ovaj poraz, jako boli, ali bit ćemo bolji, nismo zaboravili igrati. El Clasico je za nekoliko dana, to je velika utakmica i moramo napraviti sve da budemo na pravoj razini", zaključio je.

Neobičnu ocjenu o nedostatku samopouzdanja protiv Šahtara kojem je nedostajala gotovo cijela prva momčad zbog koronavirusa, dao je i trener Zinedine Zidane.

"Nismo dovoljno samouvjereni na početku utakmice, napravili smo pogrešku kod prvog gola. Osjećaj je jako loš. Sve se krivo posložilo. Ovo je loš nastup, loša večer. Svega nam je nedostajalo, a to je naša druga ovakva utakmica zaredom. U tom prvom poluvremenu nisam vidio momčad koju sam želio vidjeti i to je isključivo moja krivnja. Moram sada pronaći rješenja i preokrenuti ovaj trend, moramo opet biti jaki i vratiti se pobjedama", zaključio je Zidane.

Linker
24. travanj 2024 01:47