REUTERS
STRUČNI KOMENTAR

MODRIĆ I KROOS SU ODIGRALI VELIKU ULOGU Luka je bio dobar, rastrčan, na desnom veznom ima veću mogućnost dolaska u šesnaesterac...

Utakmica u Madridu ispunila je očekivanja. Zidane je krenuo s tri igrača u veznoj liniji, znajući da Napoli voli posjed, želio je time postići ravnotežu. PIŠE: Elvis Scoria
Piše: Elvis ScoriaObjavljeno: 16. veljača 2017. 00:43

Gosti su dosta brzo poveli, Real je izgubio loptu i nakon dva brza pasa Insigne je iznenadio dosta loše postavljenog vratara.

Napoli je nakon toga dobro izlazio s loptom, u Italiji su navikli igrati takav nogomet s brzom tranzicijom i puno dodira. Kad igraju bez klasične špice stvaraju višak u veznoj liniji i tako su radili dosta problema Realu.

Međutim, vrlo su tanki u fazi obrane, ne znaju se braniti kad su opterećeni napadačkom igrom ili kad ih protivnik stisne.


Casemiro fantastic goal vs Napoli 3-1

Kod izjednačenja je situacija bila lako branjiva, ali je Koulibaly pogriješio i ostavio Albiola samog s Ronaldom i Benzemom. U drugom poluvremenu Modrić i Kroos približili su svoju igru šesnaestercu Napolija, lakše su dolazili do 20 metara od gola, stvarali su velike probleme suparničkoj obrani, tako su pali drugi i treći pogodak. Real je puno bolja ekipa od Napolija, što pokazuje i veliku razliku između španjolskog i talijanskog prvenstva. Modrić dobar, rastrčan, na desnom veznom ima veću mogućnost dolaska u šesnaesterac. Carvajal možda i najbolji, jer Insigne igra izuzetno lošu obranu.

I Bayern je pokazao da je, uz Real, favorit za otići do kraja. Bavarci dižu formu najboljih igrača, prolaz su već sad osigurali. Arsenal ima velike probleme u fazi obrane, no nije se očekivalo da će ovako lako i uvjerljivo izgubiti.

Linker
22. travanj 2024 02:09