PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
REALOVA ZVIJEZDA

‘Modrić je poseban, čovjek ima čaroliju. Prethodna utakmica? Vrlo čudno, nikada to nisam vidio u nogometu‘

Eduardo Camavinga progovorio je o starijim kolegama iz veznog reda, počastivši ih lijepim riječima
Piše: SNObjavljeno: 05. ožujak 2024. 19:08

Nakon što su sredinom veljače slavili u Njemačkoj 1:0, nogometaši Real Madrida pripremaju se za uzvratni ogled osmine finala Lige prvaka protiv RB Leipziga. Kraljevi su u prvoj utakmici slavili pogotkom Brahima Díaza, a punu minutažu, na vrlo dobar način, odradio je Eduardo Camavinga. Francuski veznjak u posljednje vrijeme igra sve bolje, a uoči nove utakmice protiv Leipziga, pojavio se na tiskovnoj konferenciji. Naravno, tema je bila i kontroverzna završnica prethodne utakmice u Valenciji.

- Vidjeli ste svi što se dogodilo. Bilo je to vrlo čudno, nikada nisam vidio to u nogometu - rekao je 21-godišnji Francuz.

image

Luka Modrić i Eduardo Camavinga

ODD ANDERSEN/AFP/PROFIMEDIA

Iako je polivalentan igrač, s obzirom na to da je znao igrati i na poziciji lijevog beka, mladi veznjak sve češće ordinira na svojoj prirodnoj poziciji - u sredini terena. Paralelno, u Realu polako dolazi do smjene generacije mitskog veznog reda. Casemiro je odavno otišao prema Manchester Unitedu, a Luka Modrić i Toni Kroos ulaze u pozne godine karijere. Camavinga je progovorio o suradnji s hrvatskim i njemačkim veznjakom, od kojih može itekako puno naučiti.

- Po čemu su Modrić i Kroos posebni? Modrića izdvaja njegovo pozicioniranje, opuštena i strpljiva igra, čovjek ima čaroliju. Kod Kroosa mi se sviđa njegova mirnoća i dobra vizija - rekao je Camavinga.

Linker
28. travanj 2024 03:30