FRANCK FIFE Afp
NOVI TROFEJ

Modrić: Još uvijek pokušavamo shvatiti što se dogodilo, a jednu stvar moramo uvijek ponavljati...

‘Mi se ne predajemo, imamo karakter i vjerujemo u pobjedu do kraja‘, poručio je Vatreni
Piše: SN, HinaObjavljeno: 29. svibanj 2022. 07:10

Hrvatski vezni nogometaš Luka Modrić, koji je u subotu navečer peti put osvojio Ligu prvaka s Real Madridom, rekao je da su on i suigrači još uvijek pod dojmom pobjede od 1-0 nad Liverpoolom.

"Još uvijek pokušavamo shvatiti što se dogodilo, što smo napravili. Uistinu nema riječi da bi se to opisalo", rekao je 36-godišnji Modrić za televiziju Movistar u Parizu gdje se igralo finale.

"Uvijek smo govorili da nema ničeg većeg od Real Madrida, i to je potrebno uvijek ponavljati", dodao je.

Real Madrid, osnovan prije 120 godina, osvojio je 14. naslov prvaka Europe. Iz svojih posljednjih osam finala svaki put je izišao kao pobjednik.

"Kada vidite kako mi igrači osjećamo ovaj dres, kako volimo ovaj klub, onda je jasno od kuda toliko uspjeha i ovako dobrih rezultata", rekao je Modrić.

Kapetan hrvatske reprezentacije igra za Real Madrid od 2012. godine te je osvojio Ligu prvaka 2014., 2016, 2017., 2018. i 2022. godine.

"Pet Liga prvaka se činilo nestvarno, no eto, sada ih imamo. Nadam se da će doći još koja", istaknuo je.

Real Madrid je pobijedio 1-0 pogotkom 21-godišnjeg napadača Viniciusa Juniora u 59. minuti, no velike zasluge ima njegov vratar Thibaut Courtois koji je proglašen najboljim igračem susreta.

"U prvom poluvremenu nismo igrali dobro no u drugom dijelu nakon gola koji nam je bio poništen počeli smo igrati više, a također i vjerovati više. Na kraju smo pobijedili", rekao je Modrić o trijumfu nad Liverpoolom koji je ostao na šest naslova prvaka Europe.

Real Madrid je istog protivnika bio svladao u finalu 2018. godine s 3-1.

"Mi se ne predajemo, imamo karakter i vjerujemo u pobjedu do kraja", zaključio je Modrić.

Real Madrid je ove sezone osvojio i španjolsko prvenstvo te španjolski Superkup.

KUSTIĆ: "ČESTITKE LUKI NA SEZONI IZ SNOVA"

Modriću je čestitku uputio i predsjednik HNS-a Marijan Kustić koji je u Parizu pratio finalni susret:

"Čestitke Realu, a posebno našem Luki na novom nevjerojatnom uspjehu i sezoni iz snova. Osvojiti jednom Ligu prvaka je iznimno ostvarenje koje mnogi veliki nogometaši nisu dosegnuli. Učiniti to pet puta - to je povijesno dostignuće i potvrda da je ovaj Real jedna od najvećih momčadi u povijesti. Možemo samo biti ponosni što je kapetan naše reprezentacije jedan od ključnih igrača u takvoj ekipi. Luka je, očito, briljantan i nevjerojatan nogometaš, ali on je čudesan lider, njegov pobjednički i neslomljivi karakter zarazan je za cijelu momčad i zato traje tako dugo na najvišoj razini. Čak i u klubu poput Reala, on je jedan od najvećih ikada, a već od prije nije sporno da je najbolji hrvatski nogometaš u povijesti. Svaka čast kapetane!"

Linker
20. travanj 2024 15:31