THOMAS COEX Afp
OGLASIO SE LUKA

Modrić nakon spektakla na Bernabeuu: ‘Zaslužili smo više, ali sve je još uvijek otvoreno‘

‘Šteta zbog pogotka koji su nam zabili, ali idemo tamo dati sve od sebe‘, poručio je Luka
Piše: SN, HinaObjavljeno: 09. svibanj 2023. 23:36

Nogometaši Reala i Manchester Cityja odigrali su 1:1 (1:0) u Madridu, u prvom polufinalnom susretu Lige prvaka, nakon sjajnih pogodaka Vinicius Juniora i Kevina De Bruynea.

Napetost se tako seli na Etihad gdje će se igrati uzvrat iduće srijede. Oba postignuta pogotka na Santiago Bernabeu bila su iznimno lijepa. Prvo je za 1:0 Reala pogodio Vinicius Junior u 36. minuti, dok je u 67. topovski pogodio Kevin De Bruyne na drugoj strani, za konačnih 1:1.

Real je od početka prepustio posjed Manchester Cityju koji je polako pleo mrežu oko suparničkih vrata, ali je u uvodnom dijelu mogao zaprijetiti jedino udarcima iz daljine.

Tako je De Bruyne pokušao s vrha šesnaesterca u osmoj minuti, dok je još opasnije zaprijetio Rodri koji je s 25 metara pucao u 13. minuti. U oba slučaja odlično je reagirao vratar Reala Courtois. Uz te dvije šanse još je jednu priliku za goste imao Haaland, ali je njegov udarac glavom bio lagani zadatak za vratara Reala.

Nakon dvadeset minuta u kojima Real gotovo da nije prešao u suparničku polovicu terena polako su se počele mijenjati uloge na travnjaku.

U 25. minuti je Vinicius pokušao pronaći Benzemu i bilo bi krajnje opasno da nije pravovremeno reagirao Ruben Dias. Real je bivao sve odlučniji, oslobodio se suparničkog pritiska te je poveo u 36. minuti.

Akciju su započeli Camavinga i Modrić na svojoj polovici terena. Potom je francuski nogometaš Camavinga osvojio puno prostora, proslijedio loptu Vinicius Junioru koji je žestoko s 20 metara i pogodio za vodstvo Madriđana.

Do kraja poluvremena opet je Manchester City bio dominantnija momčad, ali osim jednog potencijalno opasnog ubacivanja Gündogana prave opasnosti po domaćina nije bilo.

U 67. minuti gosti iz Manchestera su izjednačili. Prvo je Rodri presjekao loptu i dodao prema Grealishu koji je proslijedio do Gündogana. Na kraju je lopta došla do Kevina De Bruynea koji je baš topovski, s više od 20 metara, zakucao loptu u domaću mrežu.

Do kraja utakmice ritam se smirio, a najbolju je šansu u 78. minuti imao Benzema. Na drugoj je vratnici dočekao ubačenu loptu te je pucao glavom, ali je Ederson odlično obranio, kao i opasan udarac Tchouaménija u samoj završnici. Završilo je tako 1:1, a uzvratna se utakmica igra iduće srijede na Etihad stadionu.

Hrvatski nogometaš Luka Modrić za Real je igrao do 87. minute, a nakon utakmice se oglasio za Movistar:

- Osjećao sam se dobro, a rezultat je otvoren, 1:1. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, znali smo kako igraju, da će imati posjed, ali nisu puno stvarali. Mi smo ti koji su imali više prilika. Šteta zbog pogotka koji su nam zabili, ali idemo tamo dati sve od sebe. Znali smo kako mogu imati posjed i da ih nije lako stisnuti. Strpljivo smo čekali našu priliku, a oni nisu puno toga učinili s loptom - rekao je Modrić pa dodao:

- Ispravili smo neke stvari na poluvremenu, trener je rekao da moramo imati više loptu u svojim nogama i stvoriti više prilika. To smo i učinili. Camavinga može ući u sredinu i to je dobro funkcioniralo za nas. Mislim da smo zaslužili više, ali rezultat je još uvijek pozitivan i ići ćemo s istim entuzijazmom te samopouzdanjem da možemo pobijediti. Ovo je otvoren rezultat, znali smo to, znali smo da se ovdje neće završiti, da će netko teško do prednosti. Šanse su 50-50, zaključio je Luka.

Linker
18. svibanj 2024 15:11