JOSE BRETON Nurphoto Via Afp
TEMA O KOJOJ SVI PRIČAJU

Modrić otkrio svojeg favorita za Zlatnu loptu: ‘Zaslužio je zbog svega što je napravo‘

"Veselim se vidjeti tko će biti dobitnik", poručio je kapetan Real Madrida
Piše: SNObjavljeno: 23. listopad 2024. 08:09

Novu fantastičnu utakmicu o kojoj će se još dugo pričati odigrao je Real Madrid. Kraljevski klub pokazao je zašto je najbolji klub na svijetu nakon što je velikim preokretom deklasirao Borussiju Dortmund. Iako su gubili 0:2 na poluvremenu, Luka Modrić i društvo su u drugom dijelu zabili pet golova i slavili s konačnih 5:2.

Hat-trick u tom susretu potpisao je Vinicius Junior koji je još jednom potvrdio klasu i svoju kandidaturu za Zlatnu loptu. Nekoliko igrača Reala je nominirano za ovu nagradu, a mnogi vjeruju da bi je mogao dobiti baš 24-godišnji Brazilac. Na to se nakon utakmice osvrnuo i Modrić.

- Zlatna lopta? Moramo vidjeti, imamo nekoliko igrača. Vinicius je definitivno bliže nakon ove utakmice, ali ne samo zbog toga, nego cijele sezone je iskakao. Veselim se vidjeti tko će biti dobitnik, ali smatram da je zaslužio zbog svega što je napravio za Real - jasno je poručio hrvatski kapetan koji je i sam osvojio Zlatnu loptu 2018. godine.

Isto misli i trener Reala Carlo Ancelotti.

- Rijetko možete vidjeti takav nastup kakav je Vinícius imao u drugom poluvremenu. Ne samo zbog golova, nego zbog izvanredne energije, intenziteta i karaktera - rekao je Talijan pa dodao da je siguran da Vinicius osvaja ovogodišnju Zlatnu loptu:

- Ne zbog večerašnje utakmice i golova, naravno, jer to se računa za sljedeću godinu, nego zbog svega što je učinio prošle sezone, pomogavši nam da osvojimo Ligu prvaka.

Ancelotti je ustvrdio i da Vinícius u Španjolskoj konačno dobiva priznanje i poštovanje koje zaslužuje te ocijenio da su se i na polju borbe protiv rasizma stvari počele popravljati.

- Smatram da je respektiran kako i treba biti. Ljudi mu sad zvižde jer je igrač koji čini razliku. Problem rasizma se rješava. Zvižde mu, to je normalno, ali ga i poštuju u ovoj zemlji - zaključio je Ancelotti.

Linker
23. listopad 2024 10:45