PRESSINPHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA
36 MU JE GODINA TEK

Modrić proglašen igračem utakmice! Luka o ovacijama, budućnosti i nevjerojatnoj noći: ‘Navikli smo patiti....‘

‘Nevjerojatan je osjećaj ponosa kada čujem kako publika zaziva moje ime...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. travanj 2022. 00:30

Epska bitka na Santiago Bernabeuu u četvrtzavršnici Lige prvaka pripala je na kraju igračima Real Madrida.

Hrabra momčad Chelseaja na čelu s trenerom Tuchelom uspjela je okrenuti prednost Kraljeva iz prvog susreta i doći do željenih tri gola prednosti.

No, tada je na scenu stupio hrvatski maestro Luka Modrić. Čitav je dvoboj odradio na standardno visokoj razini, da bi u završnici dramatičnog okršaja kao 'deus ex machina' jednim potezom izazvao ovacije madridske publike.

Svojim je prepoznatljivim vanjskim felšom pronašao džokera s klupe Rodryga u petercu te odveo Kraljevski klub u novo polufinale.

UEFA je 36-godišnjeg hrvatskog kapetana nagradila titulom igrača utakmice te na taj način odala priznanje novoj sjajnoj predstavi neuništivog Luke.

image
UEFA SCREENSHOT Uefa Screenshot

Na službenom panelu UEFA-e pisalo je:

"Najviše je utjecao na kontrolu vezne linije, a bio je i odskočna daska za gradnju napada. U obrambenoj ulozi bio je od vitalnog značaja. Njegova asistencija za Rodrygov pogodak bila je jednostavno senzacionalna!"

Luku su nakon svega komplimentirali novinari sa svih strana i željno iščekivali izjavu:

"Bila je to neopisiva večer, još jedna velika utakmica na Bernabeuu, poraz čiji je okus veoma sladak. Gubili smo, međutim nismo se predali do samoga kraja. Smatram da, unatoč rezultatu 0:3, nismo igrali loše. Oni su dali sve od sebe, ali i mi smo se borili, vjerovali smo da možemo preokrenuti taj rezultat. Trener je napravio prave zamjene koje su promijenile tijek utakmice i stoga smo veoma sretni", u jednom je dahu prokomentirao Modrić pa nastavio:

"Navikli smo patiti i ispadati u ovoj fazi, to nam se više puta događalo: presudili su nam Bayern, Juve, Ajax, Schalke i mnogi drugi... Večeras je to opet bila noć patnje u nekim trenucima, teško je opisati sve te emocije u 120 minuta. Trener je tražio od mene da igram u veznome redu i ja sam se ondje osjećao odlično. Pokazali smo karakter te na kraju zasluženo slavili kao momčad."

image

Grafika za SN: SofaScore

SofaScore

Doživio je ovacije Bernabeua:

"Nevjerojatan je osjećaj ponosa kada čujem kako publika zaziva moje ime. Cijenim tu strast od prvoga dana kada sam stigao ovdje, uvijek sam to nastojao vratiti svojim zalaganjem na travnjaku i pomaganjem momčadi u ostvarivanju snova."

Progovorio je i o svojoj budućnosti:

"Idem godinu po godinu pa ćemo vidjeti kako ću se osjećati i koliko ću moći izdržati na ovoj razini."

Za kraj - City ili Atletico?

"To je teško pitanje, ne mogu vam reći. Želimo li osvojiti Ligu prvaka, moramo pobijediti sve momčadi, bez obzira na to koje su. Sve su ekipe moćne, no sada je najvažnije da smo u polufinalu i tome se veselimo", zaključio je Luka.

Nacho: Modrić? Kao da je najmlađi u momčadi...


"Nevjerojatno - još jedna od onih noći na Bernabeuu. Bilo je ovo vrlo teško za nas, slično kao u Parizi. Naježiš se svaki puta kada doživiš ovakvu noć na Bernabeuu. Važno je da smo izborili polufinale. Istina je, moramo biti još bolji, pogotovo u igri od samoga starta. Ali, ovo je Real Madrid, od malih nas nogu uče da nikad ne odustajemo. Otpisivali su nas mnogi protiv Pariza, a danas su isto sigurno mnogi sumnjali u nas kada utakmica nije išla u našem smjeru", izjavio je Nacho pa nahvalio hrvatskog maestra:

"Modrić? U svojim godinama je iz dana u dan sve bolji i bolji. Luka je primjer za sve, ne samo za nogometaše. Kao da je najmlađi u momčadi. Nadam se da će još godinama biti uz nas."

Linker
02. svibanj 2024 23:53